Українська правда

Сілюк: "Довго не міг зрозуміти, що відбулося, і де я знаходжуся"

Сергей Шемшученко — 11 листопада 2008, 12:31

Повтор показав, що захисник "Металурга" донецького лобом ударив свого запорізького тезку в скроню, відправивши тим самим до глибокого нокауту і суперника, і себе.

Навколо потерпілих швидко зібрався натовп футболістів і медперсоналу. Через пару хвилин, злегка похитуючись, на ноги піднявся Білозор, а ось Сілюк покинути поле на своїх двох так і не зміг - його відвезла машина меддопомоги. Як розповів потім сам запорожець, до тями він прийшов тільки у роздягальні.

- Довго не міг зрозуміти, що відбулося, і де я знаходжуся, - розповів Сергій.

- Ночувати залишилися в Донецьку?

- Ні, мене відвезли на машині в Запоріжжі, а ночував на клубній базі - додому відразу не відпустили.

- Коли плануєте повернутися на футбольне поле?

- Поки не знаю, у мене струс мозку і протягом найближчих 4-5 днів лікарі взагалі заборонили багато рухатися. Поки сиджу вдома - відходжу помалу.

- Грати після такого не страшно буде?

- Це футбол, буває і не таке, так що ні про який страх мови бути не може.

- Це був типовий ігровий епізод, - розповів ще один постраждалий - захисник "синьо-білих" Сергій Білозор. - Йшла верхова боротьба, Сілюк випередив мене і "чиркнув" головою по м'ячу першим, тоді як я врізався у нього. Зіткнення вийшло міцним, причому Сергію, швидше за все, не повезло більше: удар був у менш захищену потиличну частину голови. У мене ж утворилася шишка, я не непритомнів, але тут же "поплив" - з'явився дивний туман в очах, хоча такого діагнозу, як струс мозку, мені ніхто не ставив.

Доктори дали мені ліки, але додому я не поїхав, ночував на базі і спав цілком нормально. Більш того, вчора вже збирався повертатися у загальну групу, щоб готуватися до кубкової гри з "Ворсклою". Але потім стан різко погіршав, стало колоти у скронях, і ми з лікарями вирішили, що мені потрібно пройти детальніше обстеження.

- Скільки подібних травм було у вашій кар'єрі?

- Дві. П'ять місяців тому зіткнувся у Львові з Батістой, і тоді пошкодження було досить серйозним. А коли виступав за "Чорноморцець", щось подібне відбулося, коли ми грали з "Іллічівцем". Але що робити?.. Жоден захисник від таких зіткнень не застрахований.

"Спорт-Експресс в Україні"