Українська правда

Шовковський: Гра забувається, а рахунок залишається

Сергей Шемшученко — 1 серпня 2008, 16:51

Воротар "Динамо" Олександр Шовковський єдиний з нинішнього складу київської команди, виходив на полі проти "Спартака" в офіційному матчі. У пам'ятному вересні 1994 року динамівці в Києві перемогли "червоно-білих" 3:2, а за два місяці програли в Москві 1:0. Для Шовковського це була перша Ліга чемпіонів у кар'єрі. За 14 років воротар знов готовий зіграти проти "Спартаку", цього разу за право потрапити у груповий турнір Ліги чемпіонів.

- Яким би не був суперник, все вирішиться на футбольному полі. Єдине, що можу сказати, волею долі футбольним гурманам чемпіонату СРСР буде даровано ще одне свято - протистояння "Динамо" і "Спартака". Міркувати, наскільки вдалий для нас противник в особі москвичів, не бачу сенсу. Робити це можна лише після закінчення наших матчів.

- Три останні роки щозими "Динамо" зустрічається зі "Спартаком" в рамках Кубка Першого каналу. Згадуючи матчі в Ізраїлі, яке враження склалося від суперника?

- При всій пошані до Кубку Першого каналу, це не більше ніж товариський турнір, який відбувається у період підготовки команд до нового сезону. Тренери дивляться гравців, награють комбінації. З офіційними матчами ті поєдинки зі "Спартаком" порівнювати не можна.

- Які спогади залишилися від матчів зі "Спартаком" восени 1994 роки?

- В уболівальників залишається у пам'яті остання гра. Ті матчі давно в історії, пригадати всі відчуття і емоції досить складно. Гра забувається, а рахунок залишається. Можу сказати, що нам потрібно дивитися в майбутнє і йти вперед. А для цього потрібно реалізовувати свій потенціал. Прекрасна можливість - зробити це в матчі зі "Спартаком".