Українська правда

Шевченко: Не варто згадувати про ті драматичні події, що відбулися в Лужниках 9 жовтня 1999 року

Сергей Шемшученко — 20 травня 2008, 10:29
Футболісти "Челсі" переступили поріг готелю Ritz Carlton у 21.10. Неважко догадатися, що особливо привітно столичні шанувальники лондонського клуба зустріли нападника Андрія Шевченка.

- З якими думками летіли в Москву?

- З досить і досить приємними. Упевнений, що в столиці Росії чимало шанувальників "Челсі", що прийдуть у Лужники підтримати нашу команду.

- А який настрій ваших партнерів?

- Теж відмінний. Команда готова до іспиту фіналом Ліги чемпіонів.

- Москва для вас щасливе місто, чи не так?

- Безумовно. У мене про це місто найкращі спогади. Наприклад, про Кубок Співдружності, коли я захищав кольори київського "Динамо". До того ж, у мене в Москві чимало вірних друзів, тому мені зараз радісно подвійно.

- У такому випадку, виходити на поле Лужників вам буде приємніше втричі...

- Зрозумів, на що ви натякаєте. Однак, по-моєму, не варто згадувати про ті драматичні події, що відбулися в Лужниках 9 жовтня 1999 року у відбірковому матчі чемпіонату Європи Росія - Україна. Адже це вже історія.

- Чи приїдуть у Москву уболівати за вас і за "Челсі" земляки з України?

- Мої друзі зроблять це неодмінно. Думаю, що і крім них у Києві, та й в інших містах, найдуться уболівальники, яким пощастило дістати квитки в Лужники на майбутній матч. Ну а ті, хто залишиться біля телевізорів, звичайно ж, будуть бажати перемоги нашій команді.

- У яку погоду вам би хотілося грати в середу?

- Якщо в середовище увечері термометр буде показувати 22-24 градуса - буде чудово і для футболістів, і для уболівальників. Мені б не хотілося, щоб пішов дощ. Все-таки в похмуру погоду з трибуни футбол виглядає не так яскраво і красиво.

- Ви єдиний гравець "Челси", для якого це буде третій фінал Ліги чемпіонів...

- Так, ви праві. А ще було три півфінали за київське "Динамо", "Мілан" і "Челсі", в яких ми програли путівку у фінал. На щастя, у нинішньому розиграші всі поки складається для нас щасливо.

"Спорт-Експрес"