Українська правда

Шавло сподівається на статистику

Сергей Шемшученко — 1 серпня 2008, 16:45

У стані "Спартаку" з нетерпінням чекають можливої зустрічі з київським "Динамо" в третьому відбірковому раунді Ліги чемпіонів УЄФА. Про це відразу після жеребкування в Ньоні в інтерв'ю uefa.com заявив генеральний директор московського клубу Сергій Шавло.

Статистика на стороні "Спартаку"

"Я задоволений результатом жеребкування, - заявив Шавло. - Швидше за все, нас чекає незабутнє дербі радянських часів "Спартак" - "Динамо". У радянські роки в рамках чемпіонату і кубку СРСР команди провели 119 матчів. Більше перемог у москвичів - 59 проти 39. Востаннє в офіційних турнірах суперники зустрілися в груповому раунді Ліги чемпіонів 1994/1995. Кожна з команд перемогла у себе удома - 3:2 в Києві і 1:0 в Москві. Відтоді зустрічалися в Лізі чемпіонів, на Кубку Співдружності і Кубку Першого каналу.

Невелика місткість

"Упевнений, на цей матч прийде багато глядачів", - додав Шавло. У Москві на цей матч справді може зібратися велика аудиторія. Вболівальники, як і сумують за історичним дербі, напевно заповнять повністю стадіон "Лужникі", що вміщає більше 70 тисяч глядачів. А ось зустріч команд в Києві відвідає набагато менше уболівальників. Стадіон "Олімпійський" реконструюється до Євро-2012, і матч зі "Спартаком" українці проведуть на арені "Динамо" імені Валерія Лобановського, що вміщає лише 18 тисяч чоловік.

"Шанси 50 на 50"

Перший матч третього відбіркового раунду відбудеться в Москві 12 або 13 серпня. "Вважається, що починати удома не дуже добре, - визнав Шавло. - Але не думаю, що в нашому випадку від цього буде багато що залежати. "Динамо" приїде до Москви грати в атакуючий футбол, ми в Києві теж не відсиджуватимемося в обороні. Вважаю, уболівальники побачать безкомпромісні поєдинки. Шанси на підсумкову перемогу - 50 на 50".