Українська правда

Шацьких думає, що "Шахтар" програє через те, що змінив емблему клубу...

Сергей Шемшученко — 14 листопада 2008, 15:54

Напередодні принципового матчу з "Шахтарем" форвард "Динамо" Максим Шацьких розповів про очікування від майбутньої гри.

"Образлива поразка в матчі з "Порту" уже забута. Зараз нам не можна відволікатися від чемпіонату, щоб не підпустити суперників занадто близько. Дасть Бог, обіграємо "Шахтар", потім будемо готуватися до "Арсеналу". Гра в Лондоні хоч і буде не останньою, але вона може вирішити досить багато чого. У домашньому матчі з португальцями ми розуміли, що могли практично забезпечити вихід із групи. Можливо, саме це на нас і давило.

Що стосується "Шахтаря", їм зараз просто фатально не щастить. Можливо, справа в тім, що клуб змінив емблему, після чого футбольний бог від них відвернувся. Така версія існує, адже у футболі, як і в будь-якому іншому виді спорту, у кожного спортсмена або команди є свої забобони.

Але мені здається, цей чемпіонат буде єдиним, в якому різниця між "Динамо" і "Шахтарем" стане настільки очевидною. Звичайно, жодна команда не може бути увесь час на висоті, так само, як і постійно знаходитися в "ямі". Тому, якщо цей сезон команда Луческу і провалить, то в наступному році цього точно не повториться.

Як би там не було, дух суперництва між нашими командами залишається завжди, тому в Донецьку нам буде дуже непросто. Зараз "Шахтар" як поранений звір. Він може видати феєричну гру, але може і провалити усе. Думаю, середнього не буде.

Останнім часом "гірники" грають в атакуючий футбол і йдуть у напад великими силами. Їхній підбір гравців розрахований саме на таку гру. А в обороні проблеми були завжди, і цей сезон не виключення. Просто реалізація моментів попереду стала набагато нижче, тому вони настільки слабко виступають у цьому чемпіонаті. Думаю, переможе той, хто більше цього захоче", - Шацьких.