Українська правда

"Шахтар" задоволений рішенням у справі Матузалема

Сергей Шемшученко — 20 травня 2009, 17:07

Донецький "Шахтар" задоволений рішенням Спортивного арбітражного суду Лозанни у справі "донецького втікача" бразильця Матузалема. Про це заявив начальник юридичної служби клубу Андрій Харитончук.

"Природно, "Шахтар" задоволений рішенням суду. Ми очікували суму компенсації в межах від 10 до 13 мільйонів євро. У підсумку разом з 5% річних так і виходить - близько 13 мільйонів. Суд концентрувався на вартості послуг, втрачених нашим клубом внаслідок відходу футболіста. А це сума, що майже вдвічі перевищує ту, яку ми отримали за попереднім рішенням ФІФА, згідно з яким Франселіно Матузалем і "Сарагоса" повинні були виплатити "Шахтарю" 6,8 мільйона євро", - заявив він.

За словами представника клубу Ріната Ахметова, переломним моментом у цій справі стали подробиці переходу Матузалема із "Сарагоси" в римський "Лаціо", які оголосили в Швейцарії.

"Ці документи наочно демонстрували реальну вартість річних послуг футболіста такого класу, втрачених "Шахтарем". Визначивши цю суму, суд помножив її на два роки - рівно стільки повинен був ще грати у "Шахтарі" Матузалем, відповідно до умов його контракту з клубом", - цитує Харитончука офіційний сайт донеччан.