Українська правда

"Шахтар" впорався з "моряками"

Сергей Шемшученко — 25 квітня 2009, 17:50

У матчі першого кола в Одесі гірники не залишили шансів "Чорноморцю", забивши три "сухих" м'ячі у ворота господарів. І в цій грі ніхто не сподівався на те, що "моряки" зможуть протиставити серйозні аргументи підопічним Луческу.

Можна було говорити про те, що більша частина донецьких футболістів відпочине перед важливим двобоєм в Кубку УЄФА, але "Шахтарю" як повітря необхідні були очки в чемпіонаті. Харківський "Металіст" не збирається здаватися у боротьбі за другу позицію.

Тому на гру обидві команди вийшли в повному бойовому складі. З перших хвилин вийшов Ващук у складі гостей. Крім того, у "Чорноморця" також не було можливості розслабитися, їм теж потрібні були очки, щоб уникнути "зони вильоту".

На початку першого тайму гірники легко заволоділи перевагою. Але перші 30 хвилин пройшли без гольових моментів. Хоча відмінний шанс був у Ілсіньо "размочити" рахунок. Срна зі штрафного подав на дальню стійку, де півзахисник знаходився один, але бразилець не влучив по м'ячу.

Господарі великими силами продовжували загострювати гру у воріт "моряків" і ледь за це не поплатилися. В одному з епізодів на 32 хвилині на половині поля "помаранчевих" була розіграна атака три на три. Гравці одеського клубу не зуміли вичавити з цього моменту хоча би "натяк" на небезпечний момент. Діденко віддав направо Левізі, той подав, і від ноги Чигринського м'яч пішов на корнер.

Кінець першого тайму запам'ятався тільки відвертими симуляціями гостей.

Але це не врятувало їх від голу у другому таймі. На самому початку другої половини відзначився Вілліан, який вийшов на заміну замість Ілсіньо. Бразильський легіонер змістився з правого флангу і точно пробив метрів з п'ятнадцяти без шансів для голкіпера "моряків".

Вже через кілька хвилин Левіга міг зрівняти рахунок. Форвард вискочив один на один з П'ятовим після передачі з глибини поля і метрів з одинадцяти вдарив м'яча вище воріт. Після пропущеного м'яча "моряки" почали діяти більш активно, але цього було недостатньо.

В середині тайму обома наставниками була проведена серія замін, але на грі це не позначилося. За 10 хвилин до кінця матчу гості навіть не намагалися створити подобу штурму воріт "гірників". У свою чергу, донеччани могли подвоїти перевагу. Міг забивати на останніх хвилинах Чигринський, його удару головою трохи не вистачило точності.

Те, що не вдалося зробити Чигринському, зробив Левандовскі. Але його гол не зарахував рефері, зафіксувавши оффсайд.

"Шахтар" - "Чорноморець" - 1:0 (1:0)

Голи: 1:0 - Вілліан (47)

"Шахтар": П'ятов, Срна, Чигринський, Кучер, Рац, Дуляй, Ілсіньо (Вілліан, 46), Фернандіньо, Жадсон, Луїс Адріано (Гладкий, 46), Селезньов (Левандовскі, 72)

орноморець": Ширяєв, Гришко, Яценко, Ващук (Політило, 71), Белецький, Шандрук, В. Мельник, Левіга, Нудний, Бондаренко, Диденко (Сілантьєв, 78)