Українська правда

"Шахтар" – "Кривбас": післяматчеві коментарі тренерів

Сергей Шемшученко — 4 травня 2008, 09:20
Мірча Луческу, головний тренер "Шахтаря":

- Сьогодні була гра, що тримала в напрузі усіх практично до останніх хвилин. Почали зустріч досить повільно і дозволяли суперникові сідати на свою половину поля й оборонятися. В другому таймі команда показала набагато більше агресії в атаці - це те, що я просив робити з перших хвилин. Напевно, над нами "висить" результат, що змушує іноді приймати неправильні рішення. Уже занадто багато в першому таймі ми контролювали м'яч, не створюючи гостроти, а час йшов, чим успішно користувався "Кривбас". Після перерви наша команда створила багато голевих моментів. Можливо, невдача і неточність не дозволили раніш забити гол. Хотів би відзначити захисників суперника, що жертвували собою в штрафній площадці. Ставили де потрібно ногу, навіть голову... Мабуть, преміальні були б дуже високими...

На останніх хвилинах матчу "Кривбас" грав дуже жорстко і повинно було бути більше червоних карток, ніж одна. Наприкінці гри були дуже жорсткі і жорстокі фоли. Але ми завоювали на фініші чемпіонату дуже важливі три очки в боротьбі за "золото".

- Це був найбільш напружений матч весни?

- Міг би порівняти сьогоднішню зустріч з домашнім матчем проти "Чорноморця". За великим рахунком, різниці не було. Обидві команди намагалися відібрати очки і використовували для цього всі шанси.

- Наскільки серйозна травма Брандау?

- Це дізнаємося завтра. Був удар у коліно, зараз він не може ступати на ногу. Цей фол заслуговував червоної картки. Захисник, що атакував, навіть не дивився на м'яч. Дивно, що і жовту картку не пред'явили. Щоб запобігти такій жорстокій грі, напевно, треба було раніш вилучати гравців. Зараз складно сказати, зможе Брандау зіграти у фіналі Кубка чи ні.

Олег Таран, головний тренер "Кривбаса":

- Гарна була гра. Думаю, вона тримала в напрузі до останньої хвилини. І глядачам такий футбол прийшовся до душі. Я прекрасно розумію, що "Шахтар" - це класна команда, укомплектована кваліфікованими футболістами, що показують видовищний футбол.

Ми постаралися зіграти з основним акцентом на дисципліну і самовіддачу. У цілому по грі в мене до хлопців великих претензій немає. Я їм вдячний за те, що вони спробували вчинити гідний опір.

- Можливо, питання некоректне. Але, поклавши руку на серце, грали на нічию 0:0?

- Ви бачите, яке в нас турнірне положення... Потрібно віддавати звіт у тім, що наші можливості і можливості грандів непорівнянні. Тому так і грали. У нас був шанс, могли забити гол. Станься, можливо, матч склався б по-іншому.

- Чи мало місце стимулювання вас третьою стороною?

- Це питання недоречне. Яке може бути стимулювання, якщо ви самі бачите наше турнірне положення.

ФК "Шахтар"