Українська правда

"Шахтар" грав-грав, а на останніх хвилинах ... ВІДЕО

Сергей Шемшученко — 1 жовтня 2008, 23:59

Матч між донецьким "Шахтарем" і каталонською "Барселоною" вийшов неоднозначним. Його можна поділити на дві частини: до 87-ої хвилини та після. До 87-ої "Шахтар" перемагає і непогано тримається, відбиваючи атаки іспанців. Після 87-ої жах для донеччан на полі. Багато у чому вирішальною стала помилка Пятова...

Але про все по порядку.

Команди розпочали матч обережно, придивлялися один до одного. А потім протягом двох хвилин могли відзначитися по разу. У "Барси" шанс втратив Анрі після чудового пасу Ето‘о. Тьєррі вийшов практично віч-на-віч, за плечима у нього були двоє захисників господарів; можливо, це й завадило пробити точніше форварду, а так Пятов відбив м'яч у бік. Контратака "Шахтаря" завершилася ударом Фернандіньо з лінії штрафного майданчику у захисника і м'яч вилетів за межі поля на перший кутовий у матчі, який нічого "гірникам" не приніс. Варто відзначити, що передачу на Фернандіньо віддав Даріо Срна.

Після цих моментів команди заспокоїлися. "Барселона" тримала більше м'яч, а от створити щось небезпечне так і не могла. Кілька разів непогано навішував Алвес з лівого флангу, але добре грали захисники "помаранчево-чорних". "Шахтар" у відповідь повторив удар Фернандіньо. Також вище, але без допомоги гравця. Момент стався після того, як Срна вкинув з-за бокової лінії у штрафну, а там за м'яч поборовся Брандао, який, до речі, досить пристойно відіграв у першому таймі.

Наступного моменту довелося чекати трохи більше п'яти хвилин. "Гірники" порушили правила і Хаві виконував навісну передачу у штрафний майданчик. М'яч трішки політав рикошетами і його вибив Брандао, але точно на Алвеса (найкращий у "Барси" у першому таймі) і той пробив у нижній правий від Пятова кут воріт, голкіпер накрив.

У кінці тайму гості підсіли і "Шахтар", а точніше Ілсіньо, мав дві чудові нагоди відкрити рахунок. Якщо з першої спроби йому це не вдалося, то після другого удару-таки забив. Брандао помиляється біля своєї штрафної і віддає м'яч Алвесу, але вже через кілька секунд той знову у Брандао. Бразилець йде по лівому фланзі і віддає у центр на Адріано. Луіс, стоячи спиною до воріт, розвертається і робить чудовий пас на хід Ілсіньо, який виходить один на один і пробиває, але "Барселону" врятував Вальдес. А от у наступному виході віч-на-віч Ілсіньо-таки забив. Відзначити чудову передачу Шевчука через півполя. 1:0! Команди йдуть на перерву.

Другий тайм "Барса" розпочала зі штурму воріт господарів. Спочатку пристрілювався Інієста - неточно. А на 53-ій хвилині Пятов здійснив суперсейв - після удару зі штрафного Алвеса Андрій витягнув м'яч з лівого кута. Через хвилину був ще один штрафний удар у гостей, після якого неточно пробив Кейта головою.

На початку 60-их хвилин "Шахтар" дещо відсунув гру від своїх воріт і навіть двічі пробивали Фернандіньо й Ілсіньо, але обидва удари виявилися неточними. А "Барселона" відповіла стовідсотковим шансом Ето'о, який вийшов на побачення з Пятовим, але незграбно обробив його і пробив у сантиметрі від стійки воріт.

А далі на полі РСК "Олімпійського" була лише "Барселона". "Шахтар" повністю закрився у своєму штрафному майданчику і деякий час вдавалося відбиватися. Гвардіола вгадав із замінами, випустивши Мессі та Кркіча. Ці двоє і зробили гру. За допомогою Пятова, звичайно. Спочатку молоді каталонці пристрілювалися. А на 87-ій хвилині забили: Кркіч не віддав м’яч господарям, адже саме "гірники" вибили його в аут, щоб надали допомогу постраждалим гравцям; він пройшов по правому флангу і простріливу воротарський майданчик, де Пятов мав накривати м'яч, але випустив його з рук і Мессі закотив гол з двох метрів.

А на другій хвилині компенсованого часу "Шахтар" втратив і нічию. Інієста у розріз віддав пас у штрафну на Мессі і той, побачивши, що Пятов стелиться у підкаті, елегантно перекинув голкіпера господарів. 1:2... "Шахтар" удруге поспіль втрачає перемогу на останніх хвилинах і, якщо у чемпіонаті з "Металургом" донецьким була нічия, то тут взагалі програш.

Слово за Рінатом Ахметовим.

"Шахтар" - "Барселона" 1:2 (1:0)

Голи: 1:0 - Ілсіньо (45), 1:1 - Мессі (87), 1:2 - Мессі (90+2)

Попередження: Хаві (41), Срна (46), Фернандіньо (58), Чигринський (71), Кейта (78), Брандао (89)

"Шахтар": Пятов, Хюбшман, Дуляй (Левандовськи, 90), Фернандіньо, Ілсіньо (Вілліан, 86), Шевчук, Луіс Адріано (Селезньов, 72), Брандао, Чигринський, Іщенко, Срна

"Барселона": Вальдес, Піке, Маркес, Пуйоль, Хаві, Інієста, Ето'о (Кркіч, 74), Анрі (Мессі, 60), Сейду Кейта (Гудйонсен, 81), Даніель Алвес, Туре

ВІДЕО