Українська правда

Серебренніков: З першого разу відмовився приймати українське громадянство

Сергей Шемшученко — 20 травня 2008, 22:06

Півзахисник "Серкль Брюгге" Олег Серебренніков, що змінив у свій час російське громадянство на українське, розповів, як відноситься до можливої натуралізації серба Марко Девіча.

"Розмова про те, щоб я змінив російське громадянство на українське, зайшла ще перед тим, як я підписав контракт із "Динамо". Коли я приїхав для ознайомлення на базу в Конча-Заспу, Григорій Суркіс запитав, як би я подивився на можливість отримання в перспективі українського паспорта. Тоді я відповів: "Ні, я б не хотів".

Це ніяким чином не вплинуло на мій перехід у "Динамо". Потім уже Валерій Лобановський, що очолював тоді і київський клуб, і збірну, цікавився в мене, що я думаю щодо громадянства. Але підкреслю, Васильович ні в якому разі на мене не давив. І незабаром надійшла повторна пропозиція, на яку я відповів уже згодою. З погляду спортивної кар'єри, думаю, не прогадав. І ні про що не шкодую. Приємно було виступати за збірну України, що, до слова, я завжди вважав єдиною країною з Росією. Це потім нас політики роз'єднали.

Що до Девіча, по-моєму, навколо цього занадто багато галасу. Думаю, потрібно визначитися самому Девічу. А то він говорить, що от, якщо мені буде гарантоване місце в складі, то я прийму українське громадянство.

Але хто може йому гарантувати місце в складі збірної. Утім, вважаю, що тренера збірної могли йому сказати, хоча б не те що розраховують на нього чи ні, а чи може він бути кандидатом у збірну. Мені, Яшкіну, було простіше, тому що нам тоді сказали, що розраховують на нас як на кандидатів у збірну. Але у випадку з Девічем не повинно бути так, що якщо він зробить щось, йому повинні зробити щось. Потрібна обопільна зацікавленість сторін", - підкреслив Серебренніков.

www.segodnya.ua