Українська правда

Селезньов: Ви вважаєте, що з Голландією ми грали безхарактерно?

Сергей Шемшученко — 26 травня 2008, 09:50
- Євгеніє, чим поясниш таку безхарактерну гру з Голландцями?

- Ви вважаєте, що ми грали безхарактерно?

- Склалася така думка...

- Не знаю, що і відповісти. Напевно, не можна порівнювати збірну Україну зі збірною Голландії. Це команди різного рівня. Мені здається, що суперник за підготовкою і за підбором виконавців у два рази сильніше. Скільки в нашої збірної таких гравців? Шевченко, Воронін, Тимощук і усе. А в Голландії що не футболіст, то особистість. Тим більше, наша команда тільки збирається і награє новий склад, в якому багато молоді.

- Гру вже розбирали?

- Ні. По гарячих слідах помилки ще не аналізували. Думаю, на зборі перед матчем зі Швецією будемо розбиратися.

- Що особисто тобі сказав тренер?

- Те, що я повинний був забивати наприкінці матчу.

- Замінивши Шевченка, ти помітно оживив гру...

- Зі сторони видніше. У мене був дебют у збірній. Для мене честь грати в національній команді. Звичайно, я старався. А судити про гру інших футболістів я не можу. Це прерогатива тренера.

- Як тебе прийняли в команді?

- Усі хлопці мене дуже добре прийняли. Я в захваті. Познайомився із Шевченком і Вороніним. Зізнатися, більше вдалося поспілкуватися з Вороніним. Андрій - дуже гарна і цікава людина. А Шева? Ну, не знаю, напевно, це зовсім інший рівень. Хоча, начебто він така ж людина, як і усі... Загалом, скажу так: Воронін виявився більш відкритим для спілкування.

- Тебе повертають у "Шахтар". Задоволений?

- Що значить - повертають?! Я знаю, що я поки тільки на збори з командою їду. Як думаєте, як я можу до цього відноситися?! Я виріс у Донецьку, і "Шахтар" - моя улюблена команда. За донеччан уболівають мої батьки і всі родичі. Але радуватися ще рано. Я ж не гравець основного складу. Ще багато чого потрібно довести.

- Не турбує, що буде затяжко потрапити в основу чемпіона України?

- Дуже турбує. Я, як будь-який футболіст, хочу більше грати. Я не хочу просто бути присутнім при команді. Хочу бути провідним гравцем.

- Якщо прийдеться вибирати між лавою запасних у "Шахтарі" і стабільним місцем в основі "Арсеналу", що вибереш?

- Другий варіант. Сто відсотків.

"Сєгодня"