Українська правда

Сабо: Москвичі не той суперник, щоб зупинити киян

Сергей Шемшученко — 4 серпня 2008, 16:14

Колишній головний тренер київського "Динамо" коментує результати жеребкування 3 відбіркового раунду Ліги Чемпіонів:

"Якщо врахувати, що можливими суперниками були "Барселона"", "Ювентус", "Ліверпуль", які у будь-якому випадку потрапили б у груповий турнір ЛЧ, то можна сказати, що нам крупно пощастило. А "Спартак"... Зараз це не та команда, з якою ми зустрічалися в 94-му. Не скажеш, що у них мобільна, сучасна гра. "Динамо" їх пройде. Не той москвичі суперник, який нині може зупинити киян. А надто що в самому "Спартаку" зараз якийсь каламбур. Тренер виганяє з команди Тітова, Калиниченка, намагається якось зібрати колектив. Відбувається чищення заради того, щоб створити єдине ядро. Але чи встигнуть вони завершити цей процес до матчів з киянами? Те ж саме було у "Динамо", і це зайняло не один тиждень. Нарешті, зараз в команді встановилася хороша ігрова дисципліна, судячи з усього, і побутова. Прибрали бразильців, які вносили смуту до колективу. Сьомін - тренер, який примушує гравців себе поважати. Гра "Динамо", звичайно, мене як професіонала не дуже радує. Не бачу в ній динамівського стилю. Але в груповій турнір кияни вийдуть".

На думку Сабо, виходити у груповий турнір ЛЧ повинен і "Шахтар", який, з вірогідністю у 99%, має зіграти із загребським "Динамо", яке у першому матчі другої кваліфікації що обіграло на виїзді словенський "Домжале" 3:0.

"У гірників добрий склад, відмінна середня лінія - наводить слова Сабо "Сегодня". - Почали сезон донеччани розслаблено - програли "Львову", думаючи, що стоячи його обіграють. Але підопічні Мірчі Луческу напевно зберуться і покажуть, на що вони здатні".