Українська правда

Сабо: "Динамо" пощастило зі "Спартаком"

Сергей Шемшученко — 2 серпня 2008, 14:09

Екс-наставник київського "Динамо" Йожеф Сабо в коментарі газеті "Сєгодня" прокоментував результати жеребкування Ліги чемпіонів для "Динамо" та "Шахтаря".

"До речі, якщо врахувати, що можливими суперниками були "Барселона", "Ювентус", "Ліверпул", що у будь-якому випадку потрапили б у груповий турнір ЛЧ, то можна сказати, що нам дуже пощастило. А "Спартак"... Зараз це не та команда, з якою ми зустрічалися в 94-му. Не скажеш, що в них мобільна, сучасна гра. "Динамо" їх пройде.

Не той москвичі суперник, що нині може зупинити киян. Тим більше що в самому "Спартаку" зараз якийсь каламбур. Тренер виключає з команди Титова, Калиниченка, намагається якось зібрати колектив. Відбувається чищення заради того, щоб створити єдине ядро. Але чи встигнуть вони завершити цей процес до матчів з киянами? Те ж саме було в "Динамо", і це зайняло не один тиждень. Нарешті, зараз у команді встановилася гарна ігрова дисципліна, зважаючи на все, і побутова, забрали бразильців, що вносили смуту в колектив. Сьомін - тренер, що змушує гравців себе поважати. Гра "Динамо", звичайно, мене як професіонала не дуже радує. Не бачу в ній динамівського стилю. Але в груповий турнір Ліги чемпіонів вони вийдуть".

На думку Сабо, виходити в груповий турнір ЛЧ повинн і "Шахтар", якому, з імовірністю в 99%, потрібно буде грати із загребським "Динамо", що у першому матчі другої кваліфікації обіграв на виїзді словенський "Домжале" 3:0. "У гірників гарний склад, відмінна середня лінія, - говорить Йожеф Йожефович. - Почали сезон донеччани зверхньо - програли "Львову", думаючи, що стоячи його обіграють. Але підопічні Мірчи Луческу напевно зберуться і покажуть, на що вони здатні".