Українська правда

Росія не боїться рішення ФІФА у "справі Ковеля"

Сергей Шемшученко — 2 грудня 2008, 14:57

Директор департаменту з проведення змагань російського футбольного союзу Сєргєй Куліков не боїться санкцій ФІФА у справі нападника "Сатурну" Леаніда Ковєля.

"На підставі чого Палата з вирішення суперечок ФІФА винесла вердикт на користь "Карпат"? Важко відповісти, не маючи на руках офіційних документів. Можливо, Ковєль справді підписав два контракти. Можливо, між білоруським і українським клубами існували якісь домовленості. Все це на рівні припущень, не більше", - сказав Куліков.

"Перед початком сезону ми послали запит у білоруську федерацію футболу і отримали трансферний сертифікат гравця, на підставі якого Ковєль і був заявлений для участі в нашому чемпіонаті. Якби на той момент футболіст належав не мінському "Динамо", а "Карпатам", то нас би про це повідомили, і тоді довелося б звертатися відповідно до української федерації", - додав чиновник.

На його думку, до російської сторони не може бути претензій, оскільки "ми все зробили у відповідності з регламентуючими нормами ФІФА".

"Якщо ви звернули увагу, "Карпати" пред'являли позов не до "Сатурну", а до мінського "Динамо", - наводить слова Кулікова "Спорт день за днем".