Українська правда

Росія: Брати Комбарови допомогають "Динамо" перемогти "Зеніт"

Сергей Шемшученко — 26 липня 2008, 19:12

Тільки на 88 хвилині півзахисник московського клубу Кіріл Комбаров після ідеальної передачі Дмітрія Комбарова з лівого флангу забив переможного м'яча, тим самим порадувавши вболівальників своєї команди.

Ситуація перед матчем виглядала таким чином: московська команда перед завершенням першого кола посідала третє місце з 24 очками, пітерський "Зеніт" перебував у середині турнірної таблиці, посідаючи 10 сходинку і маючи в своєму активі 18 очок й дві гри в запасі. Перемогою "Динамо" підтвердило свої амбіційні плани і підтягнулося ще ближче до лідерів, а от у "Зеніта" досить скрутне становище.

Ажіотаж довкола матчу підігрівався обвинуваченням досвідченого динамівця Владислава Радімова на адресу своїх одноклубників в тому, що деякі з них навмисно отримали жовті картки перед попередньою грою з "Лучем", щоб уникнути довгої подорожі з Дальнього Сходу і підготуватись до гри з пітерською командою. У стані "Зеніту" було все досить спокійно, тільки не вщухають балачки з приводу бажання Аршавіна покинути команду.

З перших хвилин гри "Динамо" намагалося захопити ініціативу і провело кілька небезпечних атак. Вже на 2-ій хвилині по воротам гостей пристрілювався Данні, після його потужного удару м'яч пролетів над поперечиною. Але пітерська команда зразу ж відповіла небезпечним моментом після розіграшу стандарту.

Гостру навісну передачу не міг використати Радек Ширл, вдало зіграв захисник господарів, випередивши півзахисника. Варто відзначити уважну гру захисту москвичів, але при цьому на 10-ій хвилині міг відкрити рахунок саме "Зеніт", після розіграшу кутового міг відзначитися Крижанац, але після його несильного удару з кута воротарського майданчика м'яч влучив у стійку воріт.

Після цього команди обмінялися гострими атаками: нападнику пітерців Домінгесу не вистачило кількох сантиметрів, щоб замкнути головою навісну передачу з флангу, а удар динамівця Генкова легко відбив голкіпер "Зеніту" Малафєєв. На 25-ій хвилині м'яч все-таки опинився у воротах гостей, забив Сємшов, але перед цим Домінгес, який віддав йому передачу, заліз у офсайд, що й зафіксував рефері.

Дуже небезпечний штрафний удар було призначено в ворота "Зеніту" через фол на Генкові, але захисник господарів Деніс Колодін пробив у стінку. Нагадаємо, що в чемпіонському для "Зеніту" сезоні, у матчі в Москві з пітерською командою, Колодін двічі відзначився у воротах майбутніх чемпіонів.

Через декілька хвилин небезпечний простріл Тимощука міг замикати турецький легіонер "Зеніту" Текке, але удар нападника був невлучним, до того ж воротар господарів Габулов із захисниками контролювали ситуацію.

Наступний момент став, напевно, вирішальним - одержавши другу жовту картку за симуляцію у штрафному майданчику "Динамо" з поля був вилучений Текке. За грою він спостерігав вже за межами поля. Але пітерська команда досить спокійно дограла перший тайм без небезпечних моментів у своїх воріт, використавши дрібний фол в центрі поля.

Після перерви команди вийшли в тому ж складі, в якому і починали матч. "Зеніт" грав вже з одним номінальним форвардом Домінгесом, Аршавін допомагав йому своїми рейдами із глибини поля.

У другому таймі сценарій гри дещо змінився, більше контролювали м'яч динамівці, а гравці "Зеніту" шукали можливості для вразливої контратаки. Через дрібні порушення гравці пітерської команди стримували натиск господарів. Саме у цей час жовті картки отримали Домінгес і Широков.

Досить небезпечними були проходи динамівського нападника Данні, якому вдавалося перегравати захисників суперника, але до завершального удару не доходило. Взагалі, у першій половині другого тайму небезпечних моментів було зовсім мало, темп гри значно знизився. Можна відмітити удар Сємшова на 51-ій хвилині, з яким з труднощами впорався Малафєєв і удар Дмітрія Комбарова вище воріт з небезпечного штрафного. Мав можливість забити Сємшов, який пробивав з району 11-метрової позначки після передачі з лівого флангу, але після його удару м'яч пройшов поруч із стійкою...

Коли здавалось, що команди таки дограють матч без забитих м'ячів, на 88-ій хвилині м'яч опинився все-таки в сітці воріт "Зеніту". Ідеально в "дев'ятку" влучив з льоту Кіріл Комбаров після навісної передачі свого брата Дмітрія Комбарова. Захисники відверто проґавили динамівського півзахисника на дальній стійці.

Арбітр матчу Ковальов додав до основного часу 1 хвилину, і на останніх хвилинах московський клуб міг подвоїти рахунок. Гравці "Зеніту", які грали увесь другий тайм удесятьох, не спромоглися на штурм воріт господарів.

Таким чином, один з центральних матчів туру російської першості завершився перемогою "Динамо", команда набирає обертів і підбирається ближче до лідерів.

15 тур. 26 липня.

"Динамо" - "Зеніт" - 1:0 (0:0)

Гол: 1:0 - К.Комбаров (88).

"Динамо": Габулов, Ковальчик, Колодін, Фернандес, Танасієвич, К.Комбаров, Хохлов, Сємшов, Данні, Д.Комбаров, Генков.

"Зеніт": Малафеєв, Анюков, Широков, Крижанац, Ширл, Тимощук, Зирянов, Денисов, Домінгес, Аршавін, Текке.

Попередження: Танасієвич (17), Текке (28), К.Комбаров (41), Зирянов (43), Домінгес (55), Широков (59).

Вилучення: Текке (36).