Українська правда

Римська трагедія: Ібрагімовіч і компанія познущалися над "Ромою"

Сергей Шемшученко — 20 жовтня 2008, 00:11

Найбільший інтерес в цей уік-енд, безсумнівно викликав саме цей двобій. Віце-чемпіон Італії проти чемпіона.

Минулого сезону римляни зуміли відібрати в міланського клубу лише одне очко на "Джузеппе Меаца", 1:1 і 1:4 відповідно. У нинішній першості "Рома" поки виступає не занадто вдало, займаючи в турнірній таблиці лише 14-ту позицію. А підлеглі Жозе Моуріньо до початку туру знаходилися в трійці лідерів разом з "Лаціо" та "Удинезе".

"Чи боїмося ми? Знаєте, я не знаю, що таке "страх" у футболі. Деякі люди забувають, що на моєму рахунку чотири перемоги в чемпіонатах, тому я добре знаю, як досягти успіху в подібних турнірах", - як завжди переконливий був перед грою у своїх заявах португальський наставник.

У складах команд особливих змін не відбулося. Порадував римських болільників своїм видужанням Тотті, який зразу був включений до стартового складу наставником римської команди Лучано Спалетті. Можна не пояснювати, що Франческо значить для "волків".

Відразу, з перших хвилин римляни показали, що "інтернаціоналі" солодке життя не чекає. Але, насправді, все відбулося не так як гадалося. "Інтеру" потрібно було лише п'ять хвилин для того, щоб забити! Відзначився Ібрагімовіч, завдяки його шедевру - ефектному удару з-за меж карного майданчику "Інтер" вже на 5-й хвилині вийшов вперед.

Для "Роми" це було досить неочікувано. Команді відразу ж довелося перебудовувати гру, і відбувалося це не кращим для них чином. Спочатку захисник хазяїв Жуан зіграв невдало і ледь не відправив м'яча у свої ворота, а потім римляни дуже легко дозволили пробити по воротам Куарежмі, але португалець ударив зовсім безхитрісно - по центру. Міланський півзахисник спромігся нанести ще кілька ударів по воротам Доні до середини першого тайму.

Перший небезпечний момент у воріт синьо-чорних виник тільки на 17-й хвилині. Контратаку "Роми" неточним ударом завершив Даніеле Де Россі. Перед цим ще пробивав Сісіньо, але цей епізод навряд чи можна було назвати небезпечним.

На 34-й хвилині м'яч все-таки побував у воротах "Інтера", але перед цим лайнсменом було зафіксовано оффсайд у Перотти. Через лічені хвилини уже воротам гостей загрожував Мунтарі - небезпечно пробивав головою, але трохи вище.

Ще до кінцівки тайму "Рома" трохи отямилася, атаки римлян стали більш гострими і змістовнішими. На 41-й хвилині відмінна комбінація Вучініч-Тотті-Де Россі-Таддеї завершилася неточним ударом Родріго з лету. Вже через хвилину небезпечно пробивав Вучініч головою після передачі Тотті, але удар взяв на себе захисник. На перерву команди пішли з мінімальною перевагою "інтернаціоналі".

Другий тайм розпочався за сценарієм першого. Тільки лише з тією різницею, що гол "Інтером" було забито трохи раніше, вже на 47-й хвилині. Мунтарі видав відмінну передачу на Ібрагімовіча, один з римських захисників - Лорія упав, а Жуан не зміг перешкодити шведу пробити повз воротаря. Але це усього лише було початком римської трагедії.

На другий м'яч "нерро-адзурі" римляни відповіли небезпечним ударом Аквілані. Півзахисник хазяїв потужно пробивав з дальньої відстані, а Сезар хоч й з труднощами, але витягнув м'яча з-під поперечини

Через три хвилини після цього гра фактично була закінчена. Саме за цей час м'яч двічі опинявся у воротах римської команди. Спочатку потужнішим ударом Деян Станковіч метрів з 23-х зняв павутинку з дальньої дев'ятки. А потім не менш ефектно пробив Обінна з лінії штрафного під поперечину! 4:0! Таким чином, на 56-й хвилині "Інтер" вже вирішив усі свої задачі.

Незважаючи на це, "вовки" ще намагалися огризатися і пішли вперед. Тотті спробував пробити після пасу з глибини поля, але від його ноги м'яч "відскочив" до рук Сезара. "Нерро-адзурі" відверто знущалися над римлянами. На 72-й хвилині рахунок міг стати вже зовсім непристойним. Мансіні зробив передачу на ближню штангу, Майкон пробивав головою і влучив у штангу, а Ібрагімовіч на добиванні не зміг переправити м'яча у ворота!

Після цього вболівальники римлян чекали хоча б голу престижу, але і на це не були здатні в цей вечір "вовки". Фанати "Роми" давно не бачили такої ганьби. Кінцівку матчу команди відверто догравали.

Таким чином після розгрому римлян, "Інтер" після семи турів одноосібно очолює турнірну таблицю.

Голи: 0:1 - Ібрагімовіч (5), 0:2 - Ібрагімовіч (47), 0:3 - Станковіч (54), 0:4 - Обінна (56)

Попередження: Вучініч (33), Ківу (76)

Рома: Доні, Сісіньо, Лорія, Жуан, Ріізе, Де Россі, Аквілані, Перотта (Брігі, 78), Таддеі (Чука, 75), Тотті (Менез, 69), Вучініч

Інтер: Жуліо Сезар, Майкон, Кордоба, Ківу, Дзанетті, Камбьяссо, Мунтарі, Станковіч (Дакур, 78), Куарежма (Мансіні, 69), Обінна, Ібрагімовіч (Крус, 82)