Українська правда

Рац, Чигринський, Срна та Іщенко коментують матч з "Динамо"

Сергей Шемшученко — 14 серпня 2008, 08:45
Разван Рац:

- Разван, що з тобою сталося?

- Напевно, сильно підвернув ногу, неправильний рух зробив. Вийшло так, що порвав м'яз.

- Гру додивився по телевізору?

- Звичайно. Дивлячись з боку, упевнений, що рахунок повинний бути набагато більше, ніж той, що на табло. Думаю, "Шахтар" мінімум повинний був перемагати 4:0. Кривдно, що не зміг допомогти команді повною мірою.

Микола Іщенко:

- Микола, сьогодні тобі в екстреному порядку довелося вступати в гру, як оціниш свій настільки спонтанний виступ?

- Я перший раз у житті грав лівого захисника. І вважаю, що зіграв не занадто успішно по тій тактиці, що пропонує Містер - виконання функцій крайнього атакуючого захисника. Я, зізнатися, гравець більш оборонного плану.

- І як ти почував себе на новому місці в незвичному амплуа?

- Скажемо так, незатишно. Правда, на зборах я зіграв на цій позиції хвилин 10-15, коли Олексій Гай отримав травму. Але, проте...

- Кілька разів ти робив діагональні передачі на протилежний фланг. Це була установка головного тренера або діяв "по епізоду"?

- Такі корективи тренер вносив по ходу зустрічі. Потрібно було переводити гру праворуч ліворуч.

- Яке думка про суперника?

- Ми готувалися до важкої гри, тому що футболісти загребської команди всі як один потужні, відмінно підготовлені у фізичному плані, плюс - вони досить технічні гравці.

- Сильно хвилювався під час матчу?

- Звичайно, без хвилювання не обійшлося. Були такі ситуації, коли я повинний був діяти упевненіше...

- Як вважаєш, твій дебют у складі "Шахтаря" в єврокубковому матчі вдався?

- Я завжди говорив, що дебюти в мене ніколи не виходили. Вважаю, якщо команда перемогла, то це добре для кожного з нас.

Даріо Срна:

- Сьогодні особисто мене задовольнила і гра "Шахтаря", і результат матчу. Ми з хлопцями дуже серйозно налаштувалися на протистояння з "Динамо". Я попереджав партнерів, що це - серйозний суперник. І в принципі усі бачили, що це так. Але в цій зустрічі "Шахтар" був значно сильніше, ми створили дуже багато моментів, але як завжди були проблеми з їх реалізацією. Так, що є над чим працювати. Однозначно вигравати повинні були з більшим рахунком. Проте, і цей результат на табло серйозно підвищив наші шанси на вихід у груповий раунд Ліги чемпіонів. Звичайно, усе вирішиться у матчі-відповідь, у Загребі, але якщо зіграємо на такому ж рівні, вірю, що проблем не буде.

- Про що головний тренер говорив у перерві?

- Говорив, що головне грамотно зіграти в оборонних діях, щоб ні в якому разі не пропустити гол, і, природно, з першою нагодою швидко контратакувати. Загалом, що ми і робили. Гол не пропустили, збільшити розрив у рахунку могли не раз, у багатьох епізодах просто не пощастило. Останні півгодини було важко грати. Сьогодні було дуже спекотно. Але повторюся, результат для нас дуже непоганий.

- Даріо, коли забивав гол, відразу вирішив виконати удар по воротам?

- Так, тільки підійшов до м'яча і вирішив, що потрібно бити. Останнім часом я в схожих ситуаціях увесь час подавав у штрафну, тому подумав, чому б не спробувати застати воротаря зненацька. У мене вийшло, і я дуже радий цьому.

- Скільки м'ячів забивав загребському "Динамо" Даріо Срна, будучи гравцем сплітського "Хайдука"?

- Жодного. Це мій перший гол у ворота "Динамо", і мені дуже приємно, що я провів його в складі донецького "Шахтаря".

Дмитро Чигринський:

- Які враження від гри?

- Нормально, вважаю, зіграли. У багатьох моментах для взяття воріт було, можна було б зіграти більш упевнено , але скаржитися, я думаю, не варто. 2:0 - непоганий результат.

- Гра виглядала незвично, повільно. Чекали від "Шахтаря" більшого напору. І обіцянок було більше, що Ліга чемпіонів, іншої настрій.

- Ми почали досить агресивно. Один гол забили швидко. Потім віддали ініціативу, щоб у нас з'явилося більше простору для контратак, тому що "Динамо" - команда дуже компактна й агресивна. Думаю, цей план спрацював - ми забили другий м'яч. В другому таймі почали більш обережно грати.

- Можна говорити, що це була така тренерська установка?

- Так, такий був стратегічний план. По першому таймі, мені здається, усе було нормально, спрацював перший гол, потім після швидкої атаки - знову гол. А в другому таймі ви бачили... Так, ми стали менше контролювати м'яч, але в нас були дуже гарні моменти при контратаках. Сьогодні ми могли взагалі закривати питання з загребським "Динамо". 2:0 - результат, звичайно, непоганий, але небезпеки менше не стає.

- Чого варто побоюватися у Загребі?

- Головне, самим не допускати помилок. Ми гру вивчили, не скажу, що досконально, але в принципі, сильні і слабкі їхні сторони знаємо досить нормально. Як мені здається, ми сьогодні не так багато дозволили супернику. Те ж саме повинно бути й у Хорватії. Зрозуміло, що підтримка трибун буде на їхній стороні. Подивимося, яку тактику вибере тренер, але за два тижні вони в якихось нюансах навряд чи зможуть додати. Ті ж люди, та ж команда, просто буде тиск трибун, от і вся різниця.

- Що можна сказати про суперника в першому і в другому таймах?

- Той же самий. У нас були свої плани. Виходячи на поле з рахунком 2:0, ми усвідомлювали, що пропустити в такій грі на своєму полі - дуже дорого може коштувати. Головне було забезпечити порядок біля своїх воріт. Ми зробили більший акцент на оборону. І при цьому в нас було три-чотири гарних моменти, але чогось не вистачило в завершальній стадії атак.

ФК Шахтар