Українська правда

Рабінович погрожує відмовитися від фінансування "Арсеналу"

Сергей Шемшученко — 25 травня 2008, 11:32

Офіційний сайт київського "Арсеналу" у п`ятницю поширив інформацію про лист Федерації футболу України на ім'я президента клуба, у якому говориться, що "відсутність стадіону унеможливлює допуск ФК "Арсенал" до змагань".

"Чесно кажучи, вже утомився від подібних розмов, - коментує цю ситуацію президент клуба Вадим Рабінович в інтерв`ю "Спорт-Експрес в Україні".

"Вважаю, якщо футбольний клуб "Арсенал" потрібний тільки одному мені, то я вже точно постараюся без нього обійтися".

"Якщо клуб потрібний не тільки Рабіновичу і при цьому він вносить визначений вклад у розвиток футболу в країні, що у 2012 році готується приймати континентальна першість, то ситуацію, що створилася, потрібно вважати не тільки нашою проблемою. Думаю, у цьому сезоні "Арсенал" не на словах, а на ділі довів, що в нас є бажання виступати у вищій лізі", - відзначив він.

"Відразу в нас було два варіанти - стадіон ЦСКА й поле тренувального комплексу імені. Баннікова. Армійський стадіон теоретично можна підготувати, але нам, мабуть, не дадуть цього зробити. Ми зверталися на цей рахунок у відповідні органи, але відповіді не надійшло - поле на цій арені, мабуть, призначено для вигулу собак, а не гри у футбол", - продовжує Рабінович.

"Що стосується поля імені Баннікова, то Григорій Суркіс доручив віце-президентові федерації Борису Воскресенському розібратися в цьому питанні, але розв'яжеться воно як мінімум через рік. Крім того, там потрібно провести реконструкцію арени і збільшити її місткість до 5000 чоловік", - розповів президент "Арсеналу".

"Скажу вам відверто: якщо побачу, що проблеми "Арсеналу" цікавлять тільки мене, то іншого виходу, крім ліквідації клуба, у мене не залишиться. Я з повагою відношуся до жителів Борисполя, знаю, що там непоганий стадіон, але "Арсенал" - це київський клуб. І існувати він буде або в Києві, або ніде", - підкреслив Рабінович.