Українська правда

Протасов став рекордсменом за гроші?

Сергей Шемшученко — 15 грудня 2008, 11:17

Колишній футболіст і тренер московського "Спартака" Нікіта Сімонян пояснив, за рахунок чого Олегу Протасову у 1985 році вдалося забити 35 м'ячів - рекордний показник результативності у чемпіонатах СРСР.

"Про це можна і навіть потрібно сказати. Причому не мені, а самому Олегу, який в цій історії піддався на вплив керівників "Дніпра", - повідомив Сімонян.

"Пам'ятаю, до рекорду залишалося ще м'ячів десять, і колишній адміністратор збірної Боріс Кулачков при мені запитав у Володимира Ємця, який тренував "Дніпро":

"Ну що ж ви робите, навіщо Протасова за вуха на рекорд тягнете? Палич забивав чесно, а ви? То хіба так роблять в радянському суспільстві?". Ємець хитро примружився і відповів: "А Стаханов?" Після цього всі зрозуміли, що рекорд відбудеться", - додав колишній футболіст.

"Не тримав свічку, не знаю, давали там комусь гроші або обіцяли щось інше. Але я бачив останню гру "Дніпра" з "Торпедо", коли перед Протасовим охоче розступалися захисники, і він забив два не голи, яких не вистачало для рекорду. Доказів, що тут була змова, у мене немає. Але питання в іншому. Чи відчуває Протасов задоволення від своїх 35 голів? Не упевнений. А я від своїх 34 - відчуваю", - наводить слова Сімоняна "Советский спорт".