Українська правда

Президенту ФК Львів замало 3 га для бідівництва бази для клубу

Сергей Шемшученко — 14 листопада 2008, 13:09

У президента ФК "Львів" є три варіанти розвитку інфраструктури львівського стадіону "Сокіл"
"Я радий, що питання передачі стадіону "Сокіл" в оренду ФК "Львів" зрушилося, адже на минулій сесії міськради депутати проголосували про передачу в оренду арени для клубу.

Звичайно, те, що передали не на 49 років, як ми просили, а лише на 10 років, свідчить про те, що депутати не вірять, що ми там щось можемо збудувати. Але можу запевнити, що розвивати стадіон "Сокіл" ми будемо. Наразі є три варіанти розвитку стадіону", - про це сьогодні, 14 листопада, під час прес-конференції заявив президент ФК "Львів" Юрій Кіндзерський.

Що саме буде на місці теперішнього стадіону, залежатиме від обставин, які будуть на момент, коли клуб отримає на руки усі майнові права на арену. Перший варіант - це будівництво штучного поля з прозорим куполом - таким, як уже збудовано у селі щасливе Київської області. Другий варіант - це створення сучасного натурального поля для тренувань та матчів дублю, біля якого знаходитиметься готель. І третій варіант - це будівництво стадіону на 10-15 тисяч глядачів.

Був ще також варіант зробити на цьому місці базу для клубу, проте 3 га землі замало для цього проекту. "Ми й надалі шукаємо під Львовом ділянку, на якій могли б збудувати сучасну тренувальну базу з мінімальною кількістю у п'ять полів", - повідомив Юрій Кіндзерський.

Що стосується інвестування клубу в проведення у Львові Євро-2012, то Юрій Кіндзерський зазначив: "Ще перед початком фінансової кризи я зустрічався з депутатами та мером на предмет інвестування у проекти під Євро-2012. Наші австрійські партнери були готові вкладати кошти у цю справу. Я, на щастя, не політик, а питання інвестувати у Євро-2012 є заполітизоване. Зараз я з преси дізнався, що вже прибула до Львова техніка, аби будувати нову арену. Хоча техніка, наскільки мені відомо, уже розпочинала на тому місці роботи і раніше. Ми й надалі готові розглянути пропозиції, якщо до нас звернуться з питанням інвестицій у Євро-2012".