Українська правда

Прем'єр-ліга України може складатися з восьми клубів, - Данілов

Сергей Шемшученко — 19 грудня 2008, 20:37

Виконуючий обов'язки президента Прем'єр-ліги Віталій Данілов не виключає, що у вищому дивізіоні чемпіонату України може залишитися тільки вісім команд. Про це він повідомив на прес-конференції у Києві.

"Те, що можуть казати, ніби криза не зачепила клуби Прем'єр-ліги, неправда. Криза зачепила усіх. А щодо об'єднання, то деякі "гарячі голови" мріяли про чемпіонат з вісьмома командами. Можливо, така ситуація і буде, якщо не приймати заходів зараз", - цитує Данілова кореспондент "Чемпіона".

За словами президента УПЛ, він виступив з пропозицією до власників клубів зібратися наприкінці грудня, щоб прийняти рішення у кризовій ситуації.

"Скоріш за все, криза буде погіршуватись. І щоб не втратити все, десь потрібно щось трохи скоротити. Я розмовляв з деякими власниками клубів".

"Футболістам дуже важко виплачувати ту суму, яка записана в контракті, адже там зазначено все в доларах. Я розумію, що не всі власники можуть нести такий вантаж", - зазначив керівник Ліги.

Також Данілов торкнувся теми співпраці з Федерацією футболу України.

"Щодо співпраці з ФФУ, то я розмовляв з Григорієм Суркісом. Адже ті гравці, яким зменшуватимуть зарплати, відразу бігтимуть до Прем'єр-ліги. А остання, швидше за все, буде на боці клубів. А потім вони бігтимуть до ФФУ. А потім - багато судів. І це все буде, на жаль... Якщо не буде співпраці ФФУ та Прем'єр-ліги".