Українська правда

Представник ФФУ: Слюсар приймав препарат для зниження ваги

Сергей Шемшученко — 26 червня 2009, 21:34

Футболіст харківського "Металіста" Валентин Слюсар, який отримав два місяці дискваліфікації за допінг, приймав препарат для зниження ваги.

Про це заявив керівник медичного комітету ФФУ В'ячеслав Попов.

"Він використовував просто смішний препарат, який вживають для зниження зайвої ваги. Його дружина його приймала та Валентин також вирішив спробувати. На цьому і погорів. Тому я вкотре благаю футболістів - без відома клубного лікаря, без медиків збірній не вживайте жодного медичного препарату! Це призводить до прикрих результатів", - наводить слова Попова ТСН.

За словами керівника комітету, Футболісту пощастило, що цей препарат виявився в системі зниження ваги і він не піднімає працездатність організму.

"Через це таке мале покарання. Найприємніше в цій справі те, що Валентин сам в усьому зізнався, він відмовився від проби "Б", пішов назустріч і клубним лікарям, і нам в медичному комітеті ФФУ", - додав Попов.

Він також розповів, що Слюсар грамотно написав пояснювальну записку і не створював жодних перешкод. "Тому КДК прийняла таке поблажливе рішення".

"Валентин молодець, адже цей препарат він приймав, щоб поліпшити свої фізичні кондиції. Тобто він це робив для свого блага і користі команди, але не знав, чим він нашпигований", - сказав В'ячеслав Попов.

В'ячеслав Попов також повідомив, що аналіз проводився в Московській допінговій сертифікованій лабораторії.

"Звідти вся інформація йде не тільки в ФФУ, але і прямо в УЄФА. В цілому, аналізи українських футболістів проводяться в Росії. У нашій державі є своя лабораторія, але вона досі не сертифікована", - підсумував він.