Українська правда

Платіні не показуватимуть НСК "Олімпійський"?

Сергей Шемшученко — 3 липня 2008, 12:07

Програма перебування президента УЄФА Мішеля Платіні в Києві 3 липня не передбачає відвідування НСК "Олімпійський".

Такий висновок можна зробити з інформації газети "Сегодня", яка оприлюднила графік візиту Платіні.

Григорій Суркіс, Мішель Платіні

Згідно з нею, Платіні о 11 годині прилетів у "Бориспіль", після чого мав відбути в готель "Хаятт" на Софійській площі, президентські апартаменти в якому, заброньовані на сьогодні, коштують 4490 євро.

Після цього президент УЄФА пообідає в ресторані французької кухні "Анабель", де бував під час своїх попередніх відвідин Київа і де йому, як видно, знову приготують карі ягняти, блюда з качиної печінки і королівський морський язик.

Потім буде офіційна частина візиту: у 15.00 - зустріч із прем'єром Юлією Тимошенко, о 17.00 - із президентом Віктором Ющенком.

На сьому вечора Платіні з політичним і спортивним бомондом країни будуть чекати вже в ресторані італійської кухні "Маріо". Серед інших туди запрошений нардеп-"регіонал" Дмитро Табачник, тренер збірної України Олексій Михайличенко, наставник "Арсеналу" Олександр Заваров, що у свій час при сприянні Мішеля Платіні перейшов з "Ювентуса" у "Нансі".

Залишить Київ перша футбольна особа Європи в четвер вранці. Відвідування "Олімпійського" у програмі візиту француза в Київ не значиться, пише газета.

Проте, проблемні питання НСК "Олімпійський" і транспортної інфраструктури будуть підніматися на зустрічі Платіні з українськими чиновниками. Цю інформацію підтвердив заступник міністра транспорту і зв'язку Вадим Гуржос.

У свою чергу, Міністр сім'ї, молоді і спорту Юрій Павленко висловив впевненість у тім, що Україна добре підготується до Євро-2012 і Платіні залишиться задоволений візитом:

"Під час особистої зустрічі з Платіні ми сподіваємося продемонструвати, що, незважаючи на наявність деяких ризиків, у тому числі реконструкції "Олімпійського", Україна буде готова до 2012 року до проведення Євро. Будуть також обговорюватися структура і схема співпраці, а також процедура тісної комунікації з УЄФА. Адже після завершення Євро-2008 УЄФА цілком переключається на нас".