Українська правда

Платіні дав Україні три місяці. ФОТО

Сергей Шемшученко — 3 липня 2008, 19:33

Сьогодні о 11:00 за київським часом в аеропорту "Бориспіль" приземлився літак з президентом УЄФА Мішелем Платіні на борту.

Його зустрічав президент Федерації футболу України Григорій Суркіс в компанії симпатичних дівчат з традиційним караваєм. Потім кортеж відбув до центру Києва, а саме до готелю "Хаятт", де в президентському номері поселився Платіні.

Крім Суркіса, французький керівник європейського футболу зустрівся з президентом та прем'єр-міністром, з якими обговорив підготовку України до Євро-2012.

Віктор Ющенко вважає, що підстав сумніватися у гідному проведенні в Україні Євро-2012 немає. "Ми вас не підведемо", - запевнив президент. "Україна крок за кроком забезпечує виконання взятих на себе зобов'язань, долаючи всі перепони, які заважають зробити гідну підготовку".

Ющенко наголосив, що значних результатів вже досягнуто в розбудові спортивної інфраструктури. "Думаю, ми разом зможемо взяти участь у відкритті стадіону в Дніпропетровську вже у цьому році та стадіону у Донецьку в наступному", - сказав Президент.

За словами Ющенка, вже ведеться проектування та фінансування необхідних робіт по всіх аеропортах приймаючих міст, а "Укрзалізниці" виділені необхідні фінанси для робіт на вокзалах.

Щодо розбудови автомобільних доріг, президент повідомив, що на ці потреби до 2012 року урядом України буде надано 5 млрд. доларів державних гарантій, які будуть направлені під корпоративні зобов'язання учасників, задіяних у реалізації проекту.

Ющенко також відзначив, що вже врегульовано ситуацію, що склалась з реконструкцією Національного спортивного комплексу "Олімпійський" у місті Києві. Президент підкреслив, що це було одним із найскладніших питань. "Сьогодні в цьому питанні поставлені всі крапки".

За його словами, значних успіхів досягнуто і у взаємодії з польською стороною. "У нас йде гарний, відвертий, партнерський діалог", - зазначив президент.

Під час зустрічі з делегацією УЄФА на чолі з її президентом Мішелем Платіні, прем'єр-міністр Юлія Тимошенко пообіцяла, що уряд "зробить навіть неможливе", щоб фінал Чемпіонату Європи з футболу 2012 року став святом футболу для всього світу.

Прем'єр-міністр також сподівається, що УЄФА дивитиметься на Україну з надією. Вона зазначила, що разом зі своїм польським колегою і другом Дональдом Туском працює над реалізацією проектів з проведення Євро-2012. Тимошенко впевнена, що моніторинг УЄФА кожного разу фіксуватиме лише прогрес у підготовці до фіналу чемпіонату з футболу 2012 року.

Платіні, у свою чергу наголосив, що в УЄФА ніколи не виникали питання і сумніви щодо правильності рішення про проведення Євро-2012 в Україні та Польщі. "Ви демократично виграли своє право на проведення чемпіонату", - підкреслив він.

Президент УЄФА висловив сподівання, що за три місяці, після яких у Бордо буде прийнято остаточне рішення щодо проведення Євро-2012 в Україні та Польщі, сторонами буде зроблено всю необхідну роботу. Він закликав учасників "разом попрацювати ці три місяці". "Ми вам довіряємо. Нам потрібні декілька маленьких гарантій і все буде добре", - зазначив він.