Українська правда

Платіні дасть Англії ще одне місце в ЛЧ

Сергей Шемшученко — 1 квітня 2009, 20:31

Президент УЄФА Мішель Платіні оголосив, що клуб, який має найменші за підсумками фінансового року заборгованості, отримає з нового сезону місце в першому кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів.

Такий привілей пошириться на чотири інших найсильніших чемпіонату континентальної Європи - англійську Прем'єр-лігу, іспанську Ла-Ліги, німецьку Бундеслігу та італійську Серію А, повідомляє UKfootball.ru.

Фаворитом за місце у найпрестижнішому європейському клубному турнірі є лондонський "Тоттенхем". Іншими претендентами є "Манчестер Сіті", "Віган" і "Болтон".

"Президент УЄФА вже давно веде кампанію за скорочення боргів європейських футбольних клубів, - заявив представник Мішеля Платіні Авріл Фо. - І ця ініціатива має стати ще одним доказом серйозності його намірів. На думку Платіні, це піде на користь футболу".

В рамках пропозиції, яка має бути ратифікована виконавчим комітетом УЄФА наприкінці травня, клуби, які бажають взяти участь у конкурсі на додаткове місце в Лізі чемпіонів, мають надати незалежним аудиторам річні бухгалтерські звіти.