Українська правда

Післяматчева прес-конференція Луческу і Протасова

Сергей Шемшученко — 9 серпня 2008, 01:06

Головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу був явно розчарований підсумком зустрічі з "Дніпром", чого і не став приховувати від присутніх на післяматчевій конференції журналістів.

- Рахунок 0:0 відповідає тому, що відбувалося на полі. Я не вважаю, що сьогодні якась з команд заслужила на три очки. Тому і коментувати особливо нічого. Якщо є питання, прошу задавати.

- У трьох виїзних матчах ви набрали 2 очки, з чим це пов'язано?

- Це результат сьогоднішньої ситуації в команді. Складно входять в гру наші новачки. Крім того, ми багато прощаємо суперникам. Можливо, у сьогоднішній зустрічі це було не так очевидно, але у двох львівських іграх ми надто багато не забивали в моментах, які зобов'язані були реалізовувати. Ще раз повторюся, новачки мають проблеми з інтеграцією у гру "Шахтаря". До того ж, у нас є деякі гравці, яким лише належить навчитися боротися за чемпіонство, битися за очки. А так, як сьогодні вийшов на полі Кравченко, краще б він зовсім не виходив. Є і ще деякі такі футболісти. Дуже складно навчитися добиватися чемпіонського звання, у них це ще попереду. Тут все залежить не лише від мого бажання, але і від прагнення самих футболістів. Від другого навіть більше, ніж від першого.

- Сьогодні у складі дебютував Чижов.

Луческу ледь не переходить на крик:

- Скажіть, чому ніхто не запитує, чому сьогодні гра була в 20.30, а не в 19.00, як планувалося? У 17.00 ми вже зробили установку на матч, спускалися з номерів готелю, щоб сісти в автобус і їхати на стадіон, і тут все змінилося. Задавайте, будь ласка, і такі питання. Чому дві перші гри чемпіонату у нас були у Львові, а не як в решти команд: одна виїзна, одна домашня? Плюс Фернандіньо отримав таке покарання, що ми вимушені грати без нього дві важливі зустрічі, з "Дніпром" і "Металістом". Ось питання, які повинні звучати. Що стосується безпосередньо матчу, то це організаційні моменти, які ми вирішимо. У цьому чемпіонаті всі повинно бути за правилами, причому правила мають бути для всіх однакові. У всіх мають бути однакові шанси.

Якщо ж ви хочете почути мою думку про сьогоднішню гру, то скажу, що Чижов добре у неї увійшов. "Дніпро" відмінно показав себе в обороні і дуже добре контратакував, особливо у другому таймі. Будь противник сміливіше, можливо, він би досяг навіть більшого. Ми сьогодні не заслужили на перемогу. Складно сказати, у чому справа. Можливо, деякі гравці подумки були вже у матчі із загребським "Динамо"? Треба буде розбиратися. В усякому разі, мені не сподобалося. Особливо розчарувало, що не виконувалося те, про що ми домовлялися на установці. У нас, звичайно, були деякі моменти, які треба було реалізовувати, Кернозенко кілька разів виручив свою команду. Якщо говорити про територіальну перевагу, про кутові, то так, можливо, ми і повинні були б перемогти. Часто в матчах з нами воротарі суперників - кращі гравці на полі.

Олег Протасов, головний тренер "Дніпра":

- Гадаю, сьогодні була досить цікава і непогана гра, яка тримала всіх у напрузі з першою до останньої хвилини. Не все виходило, як в однієї, так і в іншої команди, але при цьому були багато гарних моментів. Забити могли обидві команди. Вважаю, що рахунок закономірний.

- У Воробея під кінець матчу вже багато що не виходило. Чи не було у вас бажання його замінити?

- У нас почалися пригоди з різними травмами. Вже у перерві я знав, що Пашаєва досить серйозний ударили, потім ударили Єщенка. Лисицький попросив заміну. Звичайно ж, я хотів випустити гострішого і свіжішого форварда, але поточні проблеми не дали цього зробити.

- Як вам дебют Калиниченка?

- Я вважаю Макса хорошим футболістом, який точно може підсилити "Дніпро". У цьому я упевнений. Звичайно, його нинішній стан не можна назвати оптимальним. Всі знають його історію, плюс він декілька днів пропустив через проблеми з попередньою командою - зрозуміло, він просто не міг бути сьогодні в оптимальній формі. Його потенціал ми знаємо, і я бачу, що ця людина може нам серйозно допомогти.

Відразу скажу про Бєліка. В порівнянні з Калиниченком, його стан трохи гірший. Потрібно дуже серйозно працювати, і коли він буде у формі, будемо його підключати.

- Ви хотіли бачити Бєліка в своїй команді?

- Дуже часто лунають питання, хто узяв того або іншого гравця, хто запропонував. Думаю, не етично виділяти, хто проглянув або хто купив. "Дніпро" приймає всі рішення колегіально. Якщо ми беремо гравця - значить, цим займається не одна людина.

- Правда, що ви купили ще і бразильця?

- Зараз у мене немає інформації.

- Ви відчували відсутність підтримки фен-сектора у першому таймі?

- Я це відчув.

За матеріалами ФК "Дніпро"