Українська правда

Пірічу і Срні довелося платити київським рекетирам

Сергей Шемшученко — 7 червня 2008, 14:51

Історія з продажем кафе "Спорт-Крепс", що належало хорватським футболістам Івіце Пірічу і Даріо Срні, схоже, стала детективною. За словами Піріча, частину грошей, виручених від продажу, йому довелося віддати рекетирам: "Ми з Даріо знайшли покупця на наше кафе. Але за день до продажу ввечері мені подзвонила людина від колишнього гендиректора "Арсеналу" Романа Голуба і зажадала грошей - інакше, мовляв, я взагалі не виїду з України".

Як розповідає Піріч, раніш вони з Голубом були друзями - останній навіть був у нього на весіллі в Хорватії. Коли футболісти відкривали кафе, Роман Голуб порекомендував їм як директора свого знайомого - В'ячеслава Саленка. Саме через останнього, на думку футболіста, Голуб дізнався про місце і час здійснення угоди. У середу, говорить Піріч, "людина Голуба прийшла до нотаріуса, туди, де відбувалася угода про продаж кафе, і отримала гроші". Мова йде про суму в кілька десятків тисяч євро.

"Я не хотів закінчити своє життя в Україні", - пояснює екс-півзахисник "Арсеналу", що зараз уже знаходиться в Хорватії.

"Тепер я буду подавати до суд. Телефонні розмови з цими людьми я записав на диктофон і віддам це в міліцію. А батько моєї дружини підніме питання в парламенті Хорватії".

Наскільки вдалося з'ясувати, обвинувачення футболіста на адресу екс-гендиректора "Арсеналу" побудовані на непрямих доказах - людини, що дзвонила Пірічу і приходила за грішми, хорват кілька разів бачив разом із Голубом: "Я його знаю, вони дружать один з одним". Що стосується самого Романа Голуба, з ним Піріч не розмовляв: "Голубу я дзвонив кілька разів, але він не хотів брати слухавку".

Не вдалося поговорити із екс-гендиректором "Арсеналу".

"Сєгодня"