Українська правда

Пілавов: "Зоря" закінчить чемпіонат на домашній арені

Сергей Шемшученко — 28 березня 2009, 14:41

Директор луганського стадіону "Авангард" впевнений, що ФК "Зоря" закінчить чемпіонат на домашній арені.

Про це повідомляє прес-служба клубу.

"Я вже неодноразово говорив і ще раз повторюю, що в футбольного клубу "Зоря" є ліцензія, яка до 1 липня 2009 року дозволяє проводити домашні матчі на стадіоні "Авангард" у місті Луганськ. Ніхто не може завадити "Зорі" закінчити чемпіонат на домашній арені", - сказав Пілавов.

Він підкреслив, що необхідно розуміти, що підігрів потрібен лише пізньої осені та ранньою весною. В "залежності від того, яка буде погода в цей період".

"Дати прогноз на рік вперед може один Бог. Сьогодні говорити про те, що колись, може на стадіоні "Авангард" неможливо буде грати у футбол, м'яко кажучи, непрофесійно і неетично", - вважає директор "Авангарду".

Для нормального функціонування системи підігріву необхідно забезпечити подачу потужності електроенергії - тисяча кіловат на годину. Таких можливостей у стадіону "Авангард" просто немає. І не лише матеріальних, а й технічних", - підкреслює Пілавов.

За його словами, доцільність використання підігріву поля дуже сумнівна.

"Набагато правильніше, на мій погляд, задуматися про доцільність проведення чемпіонату за існуючою схемою "осінь-весна". Кому потрібен цей зимовий футбол? Уболівальникам, які змушені через чиїсь примхи йти на стадіони в мороз, замість того , щоб насолоджуватися футболом в теплий літній вечір? ", - стверджує директор футбольної арени.

Півалов вважає, що коли в країні така важка економічна ситуація, командам потрібно надавати якусь допомогу, щоб команди виживали і грали.