Українська правда

Захист України ставимо на перше місце: ОК Захід відрегувало на звернення Хуста до Шевченка з проханням захистити гравця від мобізації

— 8 травня, 14:20
Захист України ставимо на перше місце: ОК Захід відрегувало на звернення Хуста до Шевченка з проханням захистити гравця від мобізації

Оперативне командування Захід вважає, що захист України має стояти на першому місці.

Відповідну заяву опублікувала пресслужба ОК, коментуючи мобілізацію футболіста першолігового Хуста Миколи Сираша.

"Коментуючи емоційний допис від футбольної команди Хуст, зазначимо, що процес бронювання і отримання відстрочки від мобілізації строго регламентований. Якщо у спортсмена нема законних підстав і належним чином оформленого бронювання, він може підлягати призову за мобілізацією.

У той час коли сотні видатних спортсмені в лавах Сил Оборони героїчно борються з агресором, інколи ціною власного життя, м’яко кажучи, дивним є намагання футбольного клубу зробити своїх гравців привілейованими порівняно з іншими громадянами України і ставити інтереси футбольного клубу над захистом країни. Тільки разом ми переможемо в цій війні!", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що 7 травня гравця першолігового Хуста доправили в місцевий Територіальний центр комплектування.

Зазначається, що згідно з профілем гравця на сайті Української асоціації футболу, на початку лютого Сиврашу виповнилося 25 років, тож за новим законом він підпадає під мобілізацію.

Чемпіонат України, Перша ліга Хуст Микола Сивраш