Українська правда

Новий стадіон у Кривому Розі побудують британці?

Сергей Шемшученко — 31 липня 2008, 10:08

Днями в Кривому Розі архітектори британської компанії "Паркридж Холдинг" презентували свій проект істотної перебудови центральної частини міста. На її місці, за задумом англійських інвесторів, повинний з'явитися об'єкт європейського рівня з великими торговельними й офісними площами, а також, що примітно, новим стадіоном, що при необхідності швидко трансформується в концертну сцену.

Англійці пообіцяли інвестувати в Кривій Ріг близько 400 мільйонів євро. Такі божевільні гроші іноземці планують вкласти в реалізацію власного проекту по перебудові стадіону "Металург", а також прилягаючої до нього території. За словами голови правління "Паркридж Холдинг" Джона Каца, планується побудувати новий стадіон, розрахований на 25 тисяч місць, торгово-розважальний комплекс, що включає в себе 120 тисяч кв. м. корисної площі і 35 тисяч кв. м. критих площ, а також офісний центр. Відповідно до проекту, арена буде критою частково і призначена не тільки для проведення футбольних матчів. За рахунок того, що її конструкція зможе легко перетворюватися в концертний зал, на стадіоні будуть проводитися всілякі шоу.

За проектом новий стадіон буде розташовуватися трохи осторонь від нинішнього "Металурга", тому до його введення в експлуатацію футболісти "Кривбаса" будуть проводити свої матчі на старій арені і тільки потім стадіон "Металург" буде проданий під знос по залишковій вартості. До слова, британці розраховують побудувати даний об'єкт за 24-28 місяців.

"Команда"