Українська правда

Новачки "Шахтаря" отримали ігрові номери. ФОТО

Сергей Шемшученко — 17 липня 2008, 16:39

Сьогодні донецький "Шахтар" показав публіці своїх новачків. Головний тренер команди Мірча Луческу у присутності спортивних журналістів вручив новобранцям футболки з ігровими номерами. Тепер у нападаючого Євгена Селезньова "десятка", а у його колеги по амплуа болівійця Марсело Морено N99. Захисники виступатимуть під такими номерами: Микола Іщенко - N32, Олександр Чижов - N36, Артем Федецький - N44. А голкіпер Рустам Худжамов надягне воротарський светр з N12.

Після урочистої процедури вручення футболок гравці відповіли на питання представників ЗМІ.

- Питання до Миколи Іщенка і Олександра Чижова. Вам у "Шахтарі" доведеться конкурувати за місце в основі з гравцями національної збірної. Це не лякає?

Микола Іщенко: Якби це лякало, ми б сюди не перейшли. Конкуренція - це добре, перш за все, для команди. Я конкуренції не боюся, для того і прийняв пропозицію "гірників, щоб доводити.

Олександр Чижов: Конкуренція підвищує майстерність, от і все.

- Питання до всіх новачків. Розкрийте секрет, чому ви вирішили взяти саме цей номер?

Євген Селезньов: Під 10-м номером я грав в "Арсеналі", і частково він став для мене щасливим. Мені дуже подобається ця цифра, хотілося б і далі виступати під цим номером.

Марсело Морено: Я форвард і, як мені здається, цей номер принесе мені успіх.

Рустам Худжамов: Насправді, під 12-м номером граю вже років десять, тому вирішив нічого не міняти. Добре, Дмитро Шутков віддав мені свій номер.

Микола Іщенко: Взагалі-то номер я не вибирав, для мене це не принципово. Який номер запропонували, такий і взяв.

Олександр Чижов: Під цим номером я грав в Полтаві. Він для мене щасливий, вирішив залишити все як є.

Артем Федецький: Мої перші кроки у футболі були під 4-м номером. Сподіваюся, що дві четвірки на спині також принесуть мені успіх.

- Євген, перед від'їздом до Донецька у тебе була розмова з Вадимом Рабіновичем?

Євген Селезньов: Так, я розмовляв і з президентом ФК "Арсенал", і з головним тренером. Але зрозумійте, "Шахтар" - це не просто команда, а моя дитяча мрія. Я дуже довго до цього йшов і хочу грати тільки за "Шахтар". "Арсенал" був проміжним етапом на моєму шляху у донецьку команду. Єдине, чого хочу - це грати за "Шахтар" і доводити, що я гравець основного складу.

- Рустам, для всіх було несподіванкою твоя поява в воротах в матчі на Суперкубок. Коли дізнався, що гратимеш, для тебе це було сюрпризом?

Рустам Худжамов: Несподіванкою не стало, оскільки я у будь-якому випадку готувався. Напевно, якась підозра з'явилася, коли я зіграв 90 хвилин з "Брашовом". І вона підтвердилася за день до гри. У літаку, коли ми летіли на матч, Луческу мені це повідомив.

ФК "Шахтар"