Українська правда

Нінковіч: Ми вчасно забили перший м'яч

Сергей Шемшученко — 5 жовтня 2008, 08:56

Мілош Нінковіч на сьогоднішній матч з ФК "Харків" вийшов у піднесеному настрої. Буквально кілька днів тому він отримав дебютний виклик у національну збірну Сербії. Після матчу, що закінчився перемогою "Динамо" з рахунком 4:0, Мілош поділився враженнями як від поєдинку з ФК "Харків", так і про виклик у національну команду.

- Невеликі труднощі у нас сьогодні виникли у першому таймі через "важке" поле. У харків'ян хороша команда, тому я не знаю, чому вони удесятьох стали в оборону. Очевидно, така у них тактика. Але ми вчасно забили перший м'яч, після чого все змінилося і пішло, як нам було потрібно.

- Вам доводиться грати двічі на тиждень. Складно витримувати такий графік?

- Складно, але що поробиш. Всі футболісти грають у подібному режимі. Будь-яка сильна команда світу проводить матчі через три дні на четвертий. Якщо вони справляються з такими навантаженнями, то чому ми не можемо робити те ж саме.

- Наскільки відомо, ви отримали запрошення у свою національну команду...

- Так, це справді так. Завтра я відправлюся у розташування збірної, але, боюся, що зіграти не зможу. Річ у тому, що у мене протягом місяця проблеми з м'язом, що приводить. Один день він болить інший не болить. Плюс сьогодні знову його "смикнув", і після гри відчуваю, що вже не можу підняти ногу. Отже, на жаль, на цей раз збірній Сербії допомогти не зможу.

- Але цей виклик став для вас неочікуваним?

- Якщо чесно, то ні. По правді кажучи, я чекав, що мене запросять. "Динамо" зараз грає досить непогано - і у чемпіонаті, і в Лізі чемпіонів. Це мій перший виклик, і тренер в команді зараз дуже хороший, тому я радий, що на мене звернули увагу. Ви пам'ятаєте, я говорив, що якщо керувати збірною будуть ті люди, які це робили раніше, я за неї виступати не буду. Але зараз там багато що вже змінилося, і я справді дуже б хотів грати за свою національну команду, але, на жаль, на цей раз не вийде.

- Тобто, під час паузи ви приділите час здоров'ю?

- Так. Думаю, так буде краще і для збірної, і для "Динамо", і для мене. Потрібно визначитися, наскільки все серйозно і відпочити перед важливими матчами у Лізі чемпіонів.