Українська правда

"МЮ" – "Барселона": післяматчеві коментарі тренерів

Сергей Шемшученко — 30 квітня 2008, 09:14
Тренер "Манчестер Юнайтед" сер Алекс Фергюсон:

Ми дуже раді виходу у фінал. Сьогодні нам довелося продемонструвати фантастичну гру, і ми її показали. Так, ніч була довгою - ми боролися з чудовим футбольним клубом і першокласною командою. Нам довелося приділити граничну увагу захистові власних рубежів, що ми і зробили. Ми грамотно оборонялися і мали можливості забити ще.

Мені здалося, що в першій половині ми трохи нервували. У самому дебюті ми ледве не стали жертвою Мессі, що пройшов по правому фланзі. В другому таймі ми стали діяти куди впевненіше. Коли програєш з рахунком 0:1, тобі необхідно йти вперед, і "Барселона" почала ці спроби. В останні п'ятнадцять хвилин нам довелося відбиватися, але ми оборонялися дуже надійно. Пол Скоулз забив фантастичний гол. Складно очікувати від нього, щоб він відзначався настільки часто, скільки він робив це в більш молодому віці, але сьогодні він відзначився на славу. Мені неважливо, хто зіграє з нами у фіналі, головне, що ми там, і, я думаю, заслужено. Результат цього матчу повинний сприятливо позначитися і на гонці в чемпіонаті Англії.

Тренер "Барселони" Франк Райкаард:

Ми зробили усе крім того, щоб забити м'яч. Матч був рівний. Я б навіть сказав, що по грі ми виглядали краще, але відповідно до правил перемагає команда, що забила більше м'ячів. "Манчестер Юнайтед" справився з цим краще і вийшов у фінал. Це дуже гірка поразка, з якою важко скоритися, але зараз не час шукати винуватців. Висновки будуть робитися по закінченні сезону, а поки нам треба проявити характер і відвагу в зустрічах, що залишилися. У роздягальні всі, звичайно, розстроєні і подавлені, але після такого матчу, я вважаю, ми можемо залишити "Олд Траффорд" з високо піднятою головою.

Я зовсім не має наміру залишати свою посаду. Думка про це навіть не приходила мені в голову. Усе склалося б інакше, задайся нею гравці, але цього не було. "Барселона" - великий клуб. Зараз для нас найбільш складний період у сезоні, усі розчаровані, але ми повинні проявити характер і рухатися в потрібному напрямку. Виграти Лігу чемпіонів непросто. Зійшовши на вершину, утриматися на ній ще складніше. Ми приклали максимум зусиль, як робимо це завжди, але, на жаль, сьогодні цього було недостатньо.

УЄФА