Українська правда

МВС заявляє, що фанат сам побив себе і втік з лікарні

Сергей Шемшученко — 2 грудня 2008, 11:23

Офіційний сайт ГУМВС у Запорізькій області оприлюднив заяву фаната, якого після матчу "Металург" (Запоріжжя) - "Кривбас" (Кривий Ріг) побив співробітник спецпідрозділу "Беркут".

Наразі, за версією МВС, вболівальник відмовляється від своїх попередніх заяв. Він говорить, що потрапив до лікарні нібито після того, як під час футбольного матчу, "з власної необачності впав на сидіння". Також МВС повідомляє, що вболівальник претензій до міліції не має і надалі просить його з цього приводу не турбувати.

"Заява написана власноруч, без будь-якого тиску з боку співробітників міліції", - пише сайт МВС.

Нагадаємо, що після матчу фанати залишилися на стадіоні, щоб зібрати футбольну атрибутику. Після цього, за словами вболівальників, до них підійшли бійці "Беркута" і один з них ударив запорізького фаната. Вдарив так, що хлопець знепритомнів... і опинився в лікарні.

У свою чергу, прес-центр ГУМВД в Запорізькій області відзначає, що "вісім бійців спецпідрозділу "Беркут" з'явилися на стадіоні лише після того, як фанати повністю блокували проходи у восьмий і прилеглі до нього сектори". А у працівників міліції не було жодних спецзасобів, значить вони фізично не могли бити фанатів гумовими кийками".

Також прес-служба запорізького Главку стверджує, що вже за пsвгодини побитий фанат зник з лікарні, після того, як медики запропонували здати йому аналіз на наявність алкоголю в крові.

"Заява" побитого уболівальника вже викликала бурю недовольства в рядах запорізьких фанатів, які готують відповідь запорізьким міліціонерам.

reporter.zp.ua