Українська правда

МВС хоче створити міжнародну базу фанатів та не допускати вболівальників на матчі

Сергей Шемшученко — 16 грудня 2008, 17:26

Міністерство внутрішніх справ України ініціює створення міжнародної бази футбольних фанатів, заявляє заступник міністра внутрішніх справ Олександр Савченко.

Як розповів Савченко на прес-конференції в Києві, поки в Україні створюється національна база фанатів і проводяться переговори з багатьма країнами для того, щоб мати "реальний обмін інформацією з Німеччиною та іншими країнами, де є підстави опасатися за своїх уболівальників".

Він також підкреслив, що доки передбачається, що у перший рік це буде просто обмін інформацією, а потім буде створена нормативна міжнародна база даних футбольних вболівальників на базі "Інтерполу".

Савченко також розповів, що МВС внесло на розгляд проект закону, яким передбачається внести до ст.173 Кримінального кодексу України (хуліганство) зміни, що передбачають за порушення громадського порядку під час проведення спортивних заходів покарання у вигляді недопущення на територію проведення заходів, зокрема матчів на певний час.

Заступник міністра також відзначив, що в МВС є фототеки на тих футбольних фанатів, які неодноразово порушували громадський порядок під час проведення матчів.

Крім того, за його словами, МВС придбало декілька відеокамер, які можуть розпізнавати людей, які вже раніше здійснювали хуліганські дії, пов'язані з проведенням матчів і сигналізувати про це, повідомляє "Інтерфакс".