Українська правда

Михайличенко викликав Шевченка та Вороніна до збірної

Сергей Шемшученко — 2 лютого 2009, 15:32

У понеділок, 2 лютого, головний тренер національної збірної України Олексій Михайличенко оприлюднив список футболістів, які готуватимуться до двох товариських матчів в рамках міжнародного турніру на Кіпрі.

Зважаючи на той факт, що на Кіпрі доведеться провести два поєдинки за два дні, тренерський штаб викликав 24 гравців. Серед них - один дебютант - захисник дніпропетровського "Дніпра" Павло Пашаєв, який має досвід виступів у молодіжній збірній України.

Свій перший матч за "синьо-жовтих" може провести і голкіпер донецького "Шахтаря" Рустам Худжамов, котрий, щоправда, свого часу вже приїжджав до тренувального табору національної команди. Звертає на себе увагу і поява в списку хавбека "Дніпра" Руслана Ротаня, який востаннє виступав у збірній рік назад - у товариський зустрічі проти Кіпру (1:1).

Разом із підопічними Олексія Михайличенка та господарями участь у 12-му за ліком турнірі на призи Футбольної асоціації Кіпру братимуть збірні Сербії та Словаччини. До речі, саме з останньою українці і зіграють 10 лютого в Лімасолі (початок - о 20.00 за київським часом). У разі перемоги наша команда потрапить до фіналу, який відбудеться наступного дня в Нікосії. У випадку ж невдачі "синьо-жовті" виборюватимуть третє місце в зустрічі з невдахою поєдинку Кіпр - Сербія (10 лютого, Нікосія).

Зауважимо, що тренувальний збір команди Михайличенка розпочнеться в неділю, 8 лютого.

Склад збірної

Воротарі: Андрій П'ятов і Рустам Худжамов (обидва - "Шахтар"), Олександр Шовковський ("Динамо").

Захисники: Віталій Мандзюк ("Арсенал"), Тарас Михалик і Андрій Несмачний (обидва - "Динамо"), Павло Пашаєв і Андрій Русол (обидва - "Дніпро"), Дмитро Чигринський і В'ячеслав Шевчук (обидва - "Шахтар").

Півзахисники: Олександр Алієв і Сергій Кравченко (обидва - "Динамо"), Сергій Валяєв ("Металіст"), Євген Левченко ("Гронінген", Нідерланди), Максим Калиниченко, Сергій Назаренко і Руслан Ротань (всі - "Дніпро"), Анатолій Тимощук ("Зеніт", Росія).

Нападники: Андрій Воронін ("Герта", Німеччина), Володимир Гоменюк ("Дніпро"), Марко Девіч ("Металіст"), Артем Мілевський ("Динамо"), Євген Селезньов ("Шахтар"), Андрій Шевченко ("Мілан", Італія).

ffu.org.ua