Українська правда

Михайличенко: У нас і далі чемпіонат двох команд

Сергей Шемшученко — 17 січня 2009, 10:39

В Україні як і раніше вищій дивізіон національної першості є чемпіонатом двох команд - "Динамо" і "Шахтаря". Про це заявив головний тренер збірної України Олексій Михайличенко в інтерв'ю "Газеті".

"Наш чемпіонат як і раніше залишається чемпіонатом двох команд. Немає широкого поля для зростання (футболістів - ред.)", - сказав тренер.

На його думку, ця проблема дуже складна і багатобічна - зменшувати кількість легіонерів, а при цьому не поставляти достатньої кількості молодих футболістів - не може бути вирішенням питання.

"Не зменшуючи кількість легіонерів, ми можемо втратити і тих, кого виростили, оскільки молодим просто ніде буде грати. Зараз всім футбольним керівникам потрібно сісти і подумати, куди ми рухаємося і яка наша мета", - наголосив наставник збірної.

"У нас зараз складний період. Бо у прем'єр-лізі почалися якісь зміни, почалася робота, але вона лише у стадії становлення. У нас проявляється різниця інтересів двох провідних клубів та решти команд ліги. Лідери чемпіонату "Динамо" і "Шахтар", вкладаючи мільйони, ставлять перед собою цілі міжнародного рівня, а решта команд задовольняється просто участю у чемпіонаті", - розповів Михайличенко.

За словами тренера збірної, "Динамо" і "Шахтар" бачать, що лише матчі один з одним є серйозним випробуванням, а решта ігор не примушують викладатися за повною програмою.

"Часто буває так, що у перші півгодини забиваються три-чотири м'ячі, і гра припиняється, - Михайличенко. - Вже потім ми бачимо результат таких ігор в чемпіонаті: футболістам просто не вистачає сил грати до останньої хвилини у відповідальних матчах".

Як вважає тренер, в Україні дуже потрібні сильні клуби, які змогли б конкурувати з "Динамо" і "Шахтарем" або хоч би намагатися це робити.