Українська правда

"Металіст" знову виграє в "Динамо". ВІДЕО

Сергей Шемшученко — 2 серпня 2008, 22:02

0:1

1:1

1:2

Менше ніж за рік харківський "Металіст" двічі зумів переграти "Динамо", причому, зробивши це в Києві. Після минулорічної поразки киян 0:1, коли екс-трененр киян Йоже Сабо заявив, що його "плавили" футболісти в тому матчі, у суботу, не відомо кого сплавляли гравці біло-синіх, але знову таки поразка, хоча й з іншим рахунком - 1:2.

"Металіст" зіграв класично по-динаміськи - на контратаках, а коуч харків`ян навіть своїми заміни по ходу гри доводив, що до Києва вони приїхали за перемогою.

Знову ж таки, наступаючи на старі граблі "Динамо" всім показало, що моменти створюються, голи не забиваються, але ж з такою періодичністю пропускаються. Знову у команди Сьоміна проблеми в захисті, знову не так впевнено грає Шовковський, і знову таки ціла купа змарнованих моментів біля воріт суперника.

Ще в першому таймі господарі могли покласти як мінімум чотири м`ячі у ворота "Металіста". Уже на 3 хвилині удар головою Нінковича з кількох метрів і м`яч вдаряється об землю і перелітає ворота.

У першому таймі шанси забити не використали Шацьких та Мілевський, які вийшовши сам на сам не зуміли переграти голкіпера, а після пострілу із штрафного Алієва м`яч з під поперечки дістав Горяінов.

У гостей в перші 45-хвилин не було моментів біля воріт Шовковського, але гол вони придумали. На 35-ій хвилині Едмар навісив з флангу Несмачного і цю передачу продовжив Коельо на дальню штангу, а Валяєв з кількох метрів головою розстріляв ворота Шовковського, вигравши боротьбу у Бетао.

Втримати переможний рахунок у першому таймі "Металіст" не зміг. На 45 хвилині Нінкович з метрів 23-ох гарно приклався до м`яча, що залетів у верхній кут воріт Горяінова.

Друга половину гри команди провели більш обережно і стримано. На 51-ій хвилині ледве не начудив Шовковський, який після удару Валяєва ледве не пропустив м`яч поміж ніг, але своєчасно його піймав.

Другий гол "Металіст" забив не менш неочікувано, принаймні для Шовковського. Після слалому Рикуна пішов пас на Коельо, який з кута штрафного майданчика зумів пробити з під Несмачного, і м`яч залітає в дальній кут воріт Шовковського, котрий момент удару проґавив. Через дві хвилини "Металіст" знову міг забити, але після удару Едмара м`яч ледве розминувся зі штангою.

У завершальні 20 хвилин гри "Металіст" не дав "Динамо" забити та й атаки динамівців виглядали сумбурно. Єдиний більш менш реальний момент був у Гіоане, але він не зумів проштовхнути м`яч у ворота, а гол Бангура не зарахував суддя, зафіксувавши положення поза грою.

"Динамо" - "Металіст" - 1:2
Голи: Нінкович 45 - Валяєв 39, Коельо 67

"Динамо": Шовковський, Бетао, Михалик, Діакате, Несмачний, Вукоєвич, Нінкович, Алієв, Каддурі (Гіоане 46), Шацьких (Бангура 61), Мілевський.

"Металіст": Горяінов, Ганцарчик, Валяєв, Едмар, Слюсар, Обрадович, Папа, Девіч (Тришович 56), Бордіян, Коельо (Курилов 90), Рикун (Фомін 78)

Попередження: Ганцарчик 31, Эдмар 85 - Мілевський 79.