Українська правда

Матчі збірної Грузії можуть перенести за межі цієї країни

Сергей Шемшученко — 11 серпня 2008, 15:51

ФІФА може перенести матч відбірного турніру чемпіонату світу-2010 між збірними Грузії та Ірландії через кризу, що розростається в країні. Поки керівництво міжнародної федерації футболу не квапиться робити висновки, здатна чи ні Грузія забезпечити безпеку на своїй домашній грі, яка призначена на 6 вересня. А ось в майбутній четвер матч Кубка УЄФА між ВІТА "Джорджією" і віденською "Аустрією" буде перенесений з Тбілісі в одну з сусідніх держав - Вірменію або Азербайджан, повідомляє АР.

Уельська асоціація футболу найближчим часом чекає відповіді від грузинської сторони відносно доцільності проведення товариського матчу в Свенсі 20 серпня. Сьогодні військовий конфлікт, розв'язаний Грузією в Південній Осетії, продовжив розростатися - російські літаки зробили наліт на грузинську територію. У зв'язку з цим світова спільнота, у тому числі і футбольні структури, виражають серйозну занепокоєність. Головне для ФІФА питання на даний момент звучить так: чи зможе Грузія прийняти Ірландію в Тбілісі.

У своєму офіційному повідомленні ФІФА підкреслила, що пильно стежить за розвитком ситуації в країні, але які-небудь рішення про долю поєдинку групи 8 доки приймати рано. Ірландська футбольна асоціація заявила в понеділок, що також стурбована військовим конфліктом за участю Грузії і не впевнена, що країна зможе прийняти матч. Після поєдинку з Ірландією грузинська збірна зіграє 10 вересня в Удіне з Італією, а в жовтні повинна прийняти Кіпр і Болгарію.

Сьогодні ж ВІТА "Джорджія" повинна вибрати місто, в якому зіграє домашню зустріч другого кваліфікаційного раунду Кубка УЄФА з "Аустрією". Матч може бути перенесений у вірменський Абов'ян або в столицю Азербайджану Баку. Додамо, що ВІТА "Джорджія" - останній представник Грузії в єврокубках. Чемпіон країни тбіліське "Динамо" минулого тижня вилетів з Ліги чемпіонів, програвши у 2-му кваліфікаційному раунді "Панатінаїкосу".

Уельс вибрав Грузію як суперника по товариській зустрічі з тієї причини, що у відбірковій групі 4 чемпіонати світу-2010, в якій також виступлять Росія, Німеччина та Фінляндія, британцям 6 вересня належить зіграти з Азербайджаном. Поки валлійці не квапляться відмовлятися від проведення контрольного матчу.

news.sport-express.ru