Українська правда

Матч із "Зорею" не був переломним - Кравченко

Сергей Шемшученко — 4 листопада 2008, 10:16

Півзахисник "Шахтаря" Костянтин Кравченко (22 роки) у Лізі чемпіонів за "гірників" грати не може. Коли український клуб подавав в УЄФА заявку команди на груповий турнір, футболіст був травмований, тому Мірча Луческу на нього в іграх на європейській арені вирішив не розраховувати. Отримавши пару днів відпочинку, Костя поїхав додому до батьків до Дніпропетровська, де і вболіватиме за свою команду.

У Португалії всі упевнені, що якщо "Спортінг" виграє у "Шахтаря", друге місце в групі буде за португальцями. Згоден?

- Ні, звичайно. Їм ще треба виграти в "Базеля", наприклад. У швейцарців теж хороша команда. А що стосується нашого матчу в Португалії, то я упевнений, що "Шахтар" виграє. У хлопців хороший настрій. Дуже важливо реалізувати моменти, які у нас будуть.

- Тобі не образливо дивитися матчі Ліги чемпіонів зі сторони?

- Нічого не поробиш. З іншого боку, навпаки, це стимул ще більше тренуватися, доводити тренерові, що можу грати в "Шахтарі".

- Як ти проведеш декілька днів вимушених вихідних?

- Їду до Дніпропетровська до батьків. Там дивитимуся матч по телевізору. А в середу назад.

- У останній грі "Шахтар" виграв у чемпіонаті в "Зорі". Криза вже позаду?

- Не думаю, що цей матч був переломним. Ми вже раніше зрозуміли, що на одному класі вигравати не можна. Тепер прагнемо викладатися в кожній грі. Напевно, невеликий спад був через те, що торік виграли всі турніри і не встигли швидко перемкнутися на цей сезон.

- Луческу довірив тобі місце в складі в кубковому матчі із "Закарпаттям". Вийшла гра?

- До цього я два або три місяці не грав. Перші 30 хвилин взагалі не розумів, куди бігти і кому пас віддавати. Потім трохи втягнувся.

- Думок немає, що в іншій команді у тебе була б більше ігрової практики?

- Проскакують, звичайно. Але поки я хочу довести, що ще можу згодитися "Шахтарю". Мені дуже подобається ця команда, і найближчим часом саме в Донецьку збираюся доводити свою спроможність.

blik.ua