Українська правда

Маркевич продовжує переписувати історію "Металіста". ВІДЕО

Сергей Шемшученко — 26 лютого 2009, 21:29

Перші хвилини матчу видалися надто нервовими. М'яч не тримався у жодної з команд, хоча і харків'яни, і гості намагалися налагодити комбінаційну гру і нав'язати свою гру у центрі поля. Постійні порушення правил - це все чим запам'ятався початок матчу.

Протягом 30 хвилин матчу команди на двох не створили жодного хоча б гострого моменту. Здавалося, що Маркевич вирішив побити італійців їх же зброєю, засушивши матч за рахунок в'язкої гри в середині поля.

Проте і тут "Металіст" залишився вірним собі. На 30 хвилині Валяєв взяв гру на себе, дійшов до штрафного, обігрався там із Едмаром, увірвався до штрафного і метрів з 11 пробив у лівий від себе кут воріт, прибравши при цьому на замаху Да Кошту.

З цього моменту гра італійців остаточно розлагодилася, а "Металіст" навпаки піймав свою гру. Черговий шедевр на 41 хвилині оформив Коельо. Гравець "Металіста" заробив штрафний метрів за 35 від воріт і сам же його виконав. М'яч підступно вдарився об газон перед воротарем і влетів у праву від нього дев'ятку 2:0 і справи гостей зовсім кепські.

Початок другого тайму нічим не відрізнявся від старту матчу - в'язка боротьба в центрі поля без жодних загострень.

Тільки ближче до середини тайму знову оговталися харків'яни і провели декілька гострих атак. Спочатку Коельо на 69 хвилині небезпечно виконав штрафний, після якого м'яч зовсім трохи розминувся з верхнім кутом воріт, а хвилиною пізніше після кутового Олійник не влучив у ворота ударом головою. Олійник мав забивати і на 75 хвилині, але з правого кута штрафного не поцілив у дальній нижній кут.

Наприкінці матчу і гості мали декілька шансів забити. На 72 хвилині захисники господарів не втримали Марілунго і той вийшов сам-на-сам із Горяіновим. Воротар "Металіста" кинувся в ноги, м'яча не забрав, але нападнику завадив. А на 89 хвилині все той же Марілунго пробивав з лінії штрафного, Горяінов був безсилий, але м'яч не влучив у площину воріт.

2:0 перемога харків'ян, і "Металіст" продовжує суху серію, а заодно і переписує власну історію, виходячи до 1/8 останнього розіграшу Кубка УЄФА. Нагадаємо, що харків'яни зіграють з переможцем пари "Валенсія" - "Динамо".

1:0 - Валяєв

2:0 - Коельо