Українська правда

Маркевич: "Бенфіка" захоче гримнути дверима

Сергей Шемшученко — 6 грудня 2008, 10:18

Головний тренер харківського "Металіста" Мирон Маркевич вважав "Бенфіку" фаворитом групи Кубку УЄФА та опасається, що португальці хочуть "гримнути дверима".

"Напевно "Бенфіка" захоче гримнути дверима. Команда у них хороша. Чесно кажучі, до старту групового турніру я взагалі вважав португальців фаворитами №1. А ситуація геть змінилася - "Бенфіка" займає п'яте місце, набравши одне очко у трьох іграх. А ми йдемо далі", - сказав Маркевич в інтерв'ю "Блік".

"Ми вже "Бенфіку" дивилися - у матчах з "Галатасараєм" і "Олімпіакосом". Тому не бачу особливого сенсу відряджати когось з тренерського штабу на поєдинок з "Марітіму", - додав тренер.

Розповів Маркевич і про те, чому "Металіст" заздалегідь вилітає до Португалії:

"У Португалії ж і клімат інший, і з полями справа трохи краще. 13 грудня проведемо там контрольну гру з однією з місцевих команд. І далі готуватимемося до матчу за заздалегідь розпланованою програмою".

"Футболісти - розсудливі люди. Вони самі розуміють, що тонус їм потрібний. Головне, щоб тренер їм не заважав. Я прагну не заважати. Шукаю золоту середину", - прокоментував тренер свої методи роботи.