Українська правда

Маріуш Левандовскі: "Нам однаково на кого виходити"

Сергей Шемшученко — 23 лютого 2009, 12:04

Маріуш Левандовскі польський легіонер "гірників" був причетним до перемоги команди в першому поєдинку проти "шпор", провівши на полі всі 90 хвилин. Маріуш запевняє, що в Донецьку був дуже складний матч, але в Лондоні команда налаштовується на ще більш непросту гру.

- Я думаю, ніхто не буде сперечатися, що в першій грі "Шахтар" мав помітну перевагу, - говорить Левандовскі. - Ми дуже хотіли виграти, але при цьому не можна було пропускати. Англійці мали один хороший момент за рахунку 0:0, зате у нас таких моментів було набагато більше. Хоча гол чекали дуже довго - ну і що? У підсумку їдемо до Лондона з дуже гарним результатом.

- 2:0 достатньо для виходу до 1/4 фіналу?

- Не варто відштовхуватися від рахунку першої гри. Я взагалі думаю, що в Лондоні нам доведеться ще важче, незважаючи на непогану фору. Нехай говорять, що "шпори" можуть знову виставити не основний склад, але ми на цьому не зациклюємося. У "Тоттенхема" багато хороших гравців, там є кому грати. Але у нас, звичайно, завдання пройти далі.

- Тобі особисто в першій грі все вдалося?

- Я ніколи не дивлюся на свою гру, адже головне - гра всієї команди, яка повинна приносити потрібний результат. Напевно, якісь помилки були з мого боку, але більш детально ми зупинимося на першому матчі в найближчі дні і конкретно розберемо гру. А вже тренер має право вказати кожному на його помилки, чи вдалі дії.

- З ким, по твоєму, краще грати "Шахтареві" в наступному колі?

- Не скажу, що не стежимо за матчами ЦСКА і "Астон Вілли", але в будь-якому випадку потрібно насамперед дивитися на себе. Мені, наприклад, однаково з ким грати! Головне, щоб "Шахтар" пройшов спочатку "шпори", а потім росіян чи бірмінгемців.

- Вам уже оголосили завдання виграти Кубок УЄФА?

- Конкретно - ні. Але ж кожен футболіст у нашій команді розуміє, що вигравати потрібно в кожному матчі. А якщо так буде, то і вихід до фіналу обов'язково прийде, правда?

- Скажи, як тиск трибун на стадіоні "Тоттенхема" може позначитися на грі "Шахтаря"?

- Дуже добре, якщо стадіон буде заповнений! У "Шахтарі" всі гравці давно набралися необхідного досвіду, щоб нормально себе почувати в такій атмосфері. Скажу більше: за гарної підтримки трибун грається набагато приємніше.

- Команда на день раніше вирушає до Лондона...

- Так! Снігу навалило за два дні достатньо, та й мороз пристойний! Працівники бази роблять величезну роботу, але не встигають розчищати поля. Приберуть сніг з газону, а через п'ять хвилин поле вже знову все біле. Тому краще зайвий день готуватися на хороших полях в Англії.

Газета "Блик"