Українська правда

Львів - другий після Києва за готовністю готелів до Євро-2012

Сергей Шемшученко — 9 червня 2008, 14:34

Львів, після Києва, другий в Україні за рівнем готовності до прийому команд та вболівальників під час Євро-2012. Відповідно до вимог УЄФА, по п'ятизіркових готелях Львівщини готова на 75%, по чотиризіркових - 98%. Про це повідомив сьогодні, 9 червня, директор департаменту "Євро-2012" Львівської міської ради Олег Засадний під час брифінгу щодо перебування у Львові міжвідомчої робочої групи з питань моніторингу реалізації проектів щодо будівництва та реконструкції готельної мережі у межах підготовки та проведення у Львові чемпіонату Європи з футболу 2012 року.
Робочій групі, до якої, зокрема, входили заступник міністра культури і туризму Анатолій Корнієнко та голова Держслужби туризму та курортів Анатолій Пахля, було представлено проекти реконструкції чотиризіркових готелів "Леополіс", "Дністер" та "Опера", які до 2010 року планують підвищити свою категорію до п'яти зірок та "Гранд-готелю", який планує підвищити категорію до чотирьох зірок. Згідно із вимогами УЄФА у Львові до Євро-2012 має бути 1,5 тис місць у п'ятизіркових готелях, 1,3 тис - у чотиризіркових.

"Зараз основним питанням є виділення землі містом і областю та робота з інвесторами", - додав О.Засадний.

Заступник начальника управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин Львівської міської ради Ігор Гуменчук зазначив, що на стадії оформлення перебувають документи з будівництва 10 готелів. "На Наливайка, Федорова та Фредра вже ведуться роботи. У нас є проблеми на законодавчому рівні із проведенням земельних торгів. З початку року ми провели лише одні торги. Також, як тільки ми готуємо ділянки, з'являється рішення суду, яке "гальмує" всю роботу. Йдеться про дві ділянки під готелі на вул. Липова Алея - Стуса (тут планують збудувати готель на 14-16 поверхів), вул. Сулими-Спокійній, як тільки вирішиться питання з судом, ми проведемо торги. Зараз на стадії завершення - ділянки під готелі по вул. Щирецькій та вул. Лінкольна - Б. Хмельницького, вул. Лінкольна - Липинського. На ділянці між вулицями Лінкольна, Хмельницького, Липинського буде розміщено ряд готельних комплексів", - додав І. Гуменчук.

Він також повідомив, що до кінця цього року місто виставить на земельні торги 3-4 ділянки під готелі.

Також гостей чемпіонату планують розміщувати у гуртожитках (в яких зараз ніхто не живе чи вони використовуються не за призначенням) НУ "Львівська політехніка", ЛНУ ім.. І.Франка, Львівського університету фізкультури. На реконструкцію гуртожитків за державною цільовою програмою передбачено виділити 20 млн грн.

www.zaxid.net