Українська правда

Луческу вирішив повчити "Львів" як потрібно грати у футбол

Сергей Шемшученко — 22 листопада 2008, 10:24

Після гри з ФК "Львів" (2:0) головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу вирішив розповісти гостям як потрібно грати у футболу протягом всього матчу.

"Закінчилася гра. Для нас найголовніше зараз - відновити футболістів і готувати них до двобою з "Базелем". Будемо намагатися відновити Срну і Фернандіньо. В обох міозит. Вони не завжди відновлювалися після матчів, приходилося виходити і грати на тлі втоми. Дали відпочити сьогодні Хюбшману, замість нього зіграв Дуляй. А Левандовський тільки сьогодні прилетів з розташування збірної. Добре виглядав Рац, хоча відіграв 90 хвилин за збірну.

Що стосується самої гри, то мені важко зрозуміти тренерів суперника. Наприкінці зустрічі "Львів" показав, що вміє грати у футбол, атакувати. Ми ж, у свою чергу, після рахунка 2:0 вирішили, що вже усе - гра виграна. Проте слід відзначити футболістів суперника. Вони добре грали і мали можливість забити.

Дивно, чому команди суперників не грають так з перших хвилин? Вони стоять на своїй половині поля, закривають зони кількістю. І лише пропустивши, йдуть забивати, розкриваються. Так не виросте ні чемпіонат, ні гравці. І задоволення від цього мало.

Дуже велика різниця між сьогоднішнім матчем і двобоєм минулого туру з "Динамо". Там грали дві команди, що хотіли виграти. Сьогодні одна команда грала, щоб перемогти, друга - щоб не програти.

За великим рахунком, у нас сьогодні були відсутні 5 гравців основного складу. Суперник міг би цим скористатися і грати в справжній футбол. А так, важливо, що завоювали три пункти. Непросто буде відновити ті очки, що ми втратили через дурість на початку чемпіонату", - Луческу.

www.terrikon.dn.ua