Українська правда

Луческу: У поразках у Лізі Чемпіонів винен рівень чемпіонату України

Сергей Шемшученко — 15 грудня 2008, 11:40

Головний тренер донецького "Шахтаря" Мірча Луческу вважає причиною вильоту команди з Ліги Чемпіонів низьким рівень чемпіонату України.

"Для успішного виступу у єврокубках великі проблеми створює рівень чемпіонату України. Якщо та ж "Барселона" у національній першості майже щотижня проводить матч, який можна порівняти за класом гри з Лігою, то на нашу долю таких зустрічей у внутрішньому календарі випадає за сезон дві-три від сили", - сказав Луческу.

"Тут ми, як правило, 90 хвилин проводимо в атаці, а в Лізі часом доводиться оборонятися всією командою, що, коли немає стійкого навику, непросто. За декілька днів поміняти менталітет гравців неможливо", - додав тренер.

Це, на думку румунського наставника, причина голів, пропущених на останніх хвилинах еврокубкових матчів, "які стали справжнім бичем не лише для "Шахтаря", але і для "Динамо".

"Пропускаємо не тому, що втомлюємося більше суперника. Просто не звиклися грати в максимальному ритмі і з повною викладкою 90 хвилин", - переконаний головний тренер "Шахтаря".

"У чемпіонаті України частенько можна просто догравати, в Лізі це, як правило, карається", - наводить слова Луческу "Спорт-Экспресс".