Українська правда

Луческу: Після першого тайму я був незадоволений нашою грою

Сергей Шемшученко — 24 травня 2009, 11:41

Головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу прокоментував матч 29 туру з "Таврією".

"Вся інтрига чемпіонату закінчилася в минулому турі, коли ми виграли в Луганську, а "Металіст" програв "Чорноморцю". Тому ми намагаємося зараз переглянути тих гравців, хто був мало задіяний. Деякі з них зіграли досить добре і впевнено. Але все-таки в більшості з них відсутність ігрової практики помітна.

І, чесно кажучи, після першого тайму я був незадоволений нашою грою. Ми грали не у свою гру, а незрозуміло в що: не виходили з оборони через пас, намагалися діяти довгими передачами, що спокійно вигравали захисники суперника. Усі намагалися зіграти за рахунок своїх індивідуальних якостей, показати, що вони в них є. Селезньов грає практично індивідуально, рідко коли входить у комбінації з гравцями. Надмірне бажання забити заважає йому, постійно в нього на нозі знаходяться захисники суперника. Непогано зіграв Полянський, його гарна якість - довгі передачы з флангу на фланг, сьогодні він намагався це робити, але не завжди в нього виходило. Що стосується Нері Кастільо, то він надмірно захоплювався дриблінгом, мало взаємодіяв з партнерами по команді. Тому в першому таймі чогось цільного я не помітив - бачив, що хтось намагався показати себе індивідуально.

В другому таймі зіграли набагато краще, більш упевнено сталі діяти центральні захисники, почали з оборони виходити через пас. Звичайно, сьогодні ми мало використовували фланги так, як звичайно це робимо. І Федецький, і Шевчук не особливо мене вразили. Добре зіграв Томаш Хюбшман. Нері, напевно, провів свою кращу гру з тих пір, що він у нас знаходиться. Були епізоди, коли він грав красиво, але траплялося і таке, що він захоплювався дриблінгом і втрачав м'яч, і на наші ворота після цього йшли контратаки. Цього я не схвалюю, цей принцип гри нашої команди потрібно виконувати.

У цілому результатом, якого досягла команда, задоволений. Задоволений діями Худжамова, Рустам, який був упевнений у собі. Але все-таки і по ньому видно, що він давно не грав. Від воротаря теж потрібно виходити з оборони через пас, змінювати напрямок атаки, не тільки вибивати м'яч уперед, що ми, на жаль, часто робимо. Він буде грати і проти "Динамо" в останньому турі чемпіонату", - цитує Луческу офіційний сайт "Шахтаря".