Українська правда

Луческу: "Настанову виконали, тому й виграли"

Сергей Шемшученко — 27 листопада 2008, 08:17

Гравці "Шахтаря" виконали настанову, тому й перемогли. Про це перш за все повідомив на післяматчевій прес-конференції головний тренер "гірників" Мірча Луческу.

"На вчорашній прес-конференції говорилося: якщо гравці виконають настанову, яку ми дамо їм перед матчем, то вони виграють. У цьому плані хотів би подякувати всім футболістам за те, що вони були уважні та сконцентровані. Виключення - останні десять хвилин, коли команда вже розслабилася. А в іншому діяли дуже добре - всю гру від початку до кінця".

Також Луческу відзначив хорошу динаміку в атакуючих діях, повідомляє офіційний сайт "Шахтаря".

"Використовували те, про що ми говорили - грали низом, і це було складно для суперника. Часто міняли напрямок атаки, чим завдавали труднощів високим і потужним гравцям "Базеля". Знали, як на цьому "важкому" полі коректувати темп гри, не грали як роботи. Розуміли, коли прискорюватися і прискорювати гру, і відчували, коли можна було грати повільно. Найголовніше - грамотно реалізували ті моменти, які були створені".

Наставник не став виділяти когось з гравців персонально, а відзначив усю команду.

"Зазвичай я не відрізняю когось персонально - хочу відзначити всю команду. Але в той же час скажу, що хорошу гру провів сьогодні Вілліан. І Іщенко, який лише вранці дізнався про те, що гратиме, зіграв на високому рівні. І, зрозуміло, Жадсон, який забив три голи. І Селезньов, думаю, зіграв кращі 45 хвилин з моменту свого повернення в команду. Хотілося б відзначити і всіх інших гравців: і Гая, і Хюбшмана. Срна і Рац дуже впевнено діяли і в атаках, і в обороні. Кучер впорався з Дердійоком на "другому поверху". Фернандіньо теж був хороший як в обороні, так і в атаці".

І насамкінець тренер донеччан зазначив, щоарітри часто допомагають великим клубам.

"Я знову згадую "Барселону", той випадок з фейр-плей... За великим рахунком суддя тоді повинен був сказати, щоб нам повернули м'яч. Те ж саме можна відзначити у вчорашньому матчі за участю київського "Динамо". Коли "Арсенал" забивав гол, арбітр повинен був зупинити гру. Він знаходився в двох кроках від м'яча і бачив, що той котиться. Суддя повинен був зупинити гру. Прикро за "Динамо", вони вчора не заслужили на поразку".