Українська правда

Луческу нарікає на серйозних суперників та ігри збірних

Сергей Шемшученко — 29 серпня 2008, 11:46

Тренер "гірників" прокоментував результати жеребкування групового раунду Ліги Чемпіонів:

- Відразу хочу підкреслити, що всі групи приблизно рівні, - сказав Луческу. - "Шахтар" опинився у дуже серйозній компанії. "Барселона" зараз, по суті, нова команда, з новим тренером і, скоріш за все, з новим стилем гри. За потенціалом це найсильніший суперник в нашій групі.

"Спортинг" - команда приблизно такого ж рівня, що і "Бенфіка", з якою "Шахтар" зустрічався на груповому етапі Ліги чемпіонів в минулому сезоні. Ми добре знаємо португальський футбол, вивчили стиль гри провідних клубів цієї країни. Що стосується "Базеля", то його основна перевага - величезний досвід виступів в Лізі чемпіонів, оскільки клуб майже постійно виграє чемпіонат Швейцарії.

Ми зустрічалися з "Базелем" влітку на тренувальному зборі, отримали перемогу, проте гра була рівною.

Для "Шахтаря" дуже важливим буде стартовий матч з "Базелем", який ми проведемо на виїзді. Підготовка до нього за часом збіжиться з участю багатьох наших футболістів в матчах за національні збірні, і багато що залежатиме від того, в якому стані вони повернуться в "Шахтар".

У будь-якому випадку наше пріоритетне завдання на сезон - вийти з трупи. Вся увага буде сконцентрована на ньому. Матчі відбіркового раунду з "Динамо" із Загреба і їх результат дали зрозуміти, що футболісти "Шахтаря" знають, як потрібно інтерпретувати свою гру вдома і на виїзді.

- Судячи за відгуками про жеребкування в Монако, багато фахівців вважають, що "Динамо" (Київ) випала складніша доля, ніж "Шахтарю". Ви згодні?

- Не знаю. Не можу сказати. Принаймні, рейтинг у "Базеля" вище, ніж у "Фенербахче". Далеко не завжди все виходить в Лізі чемпіонів у "Арсенала", який час від часу програє слабкішим суперникам. Вдома лондонці, до речі, грають помітно сильніше, ніж в гостях. Ось "Порту" - так, дуже важкий суперник. Головним чином через тип гри, який португальський клуб сповідає ще з часів Моуріньо. Футболісти "Порту" прагнуть діяти на полі, майже нічим не ризикуючи.

За матеріалами "Спорт-Експрес в Україні"