Українська правда

Луческу наполягає на іноземному арбітражі матчу з "Динамо"

Сергей Шемшученко — 11 травня 2009, 15:25

Головний тренер донецького "Шахтаря" Мірча Луческу наполягає на іноземному арбітражі півфінального матчу Кубку України проти київського "Динамо", який відбудеться 13 травня у Донецьку.

"Оскільки я відповідаю за результат команди, за функціональний і психологічний стан гравців, я наполягаю, щоб цей матч судив іноземний арбітр. Чому про це я говорю саме зараз? Це не стільки пов'язано з результатом, скільки з тим що може статися на футбольному полі", - наводить слова румунського фахівця прес-служба донеччан.

За словами тренера, у матчі буде багато єдиноборств з великим ризиком того, що "Шахтар" може когось втратити.

"Не думаю, що є українські судді, які своїм авторитетом зможуть утримати гру в руках, не боячись, що їх дискваліфікують за якусь помилку, як це часто бувало. Природно, жодна з команд не захоче програти, враховуючи те, як ми ставимося один до одного", - додав наставник "гірників".

На думку Луческу, для "Динамо" ризику травм як такого немає, бо "вони вже виграли чемпіонат". "А у нас великий ризик втратити когось з гравців, адже ми представляємо Україну у фіналі Кубку УЄФА. Дуже не хотілося б, щоб до цього поєдинку ми когось втратили", - наголосив "Містер".

Як завив Луческу, не має значення, з якої країни буде арбітр: з Казахстану, Естонії чи будь-якої іншої.

"Знову ж таки, кого вибере Федерація... Головне, щоб цей рефері мав сміливість вирішити в складній ситуації, які в цій грі напевно будуть. Це момент, на якому я наполягаю".

За інформацією тренера "Шахтаря", на сьогоднішній день Федерація, як і раніше намагається нав'язати Можаровського - арбітра, який має всього лише сім ігор в національній першості. "Хоча не виключено, що в останню мить можуть прибрати Можаровського і спливе Шандор, або хто-небудь інший".

Луческу сподівається, ФФУ візьме до уваги прохання "Шахтаря".

"Можна було б запросити російського суддю, який знаходиться поруч. Надто, цього дня матчів в Росії не буде. Головне, щоб арбітр не мав жодного зв'язку ані з Федерацією, ані з "Шахтарем", ані з "Динамо". Це дуже важливо для такої гри.

Як вважає наставник донецької команди, у останній грі з "Динамо", яка була дуже жорсткою з двох сторін, від цього страждав навіть четвертий суддя.

"І лише авторитет цих арбітрів не привів до якихось нехорошим наслідків. Український суддя напевно пам'ятатиме про важливість півфіналу Кубку України і, виходячи з цього, судитиме", - наголосив румун.

Нагадаємо, ФФУ призначила на матч бригаду арбітрів на чолі із Юрієм Можаровським та відмовила призначити іноземного арбітра.